[#1] Laser Squad - rady dla kompletnego nowicjusza
Hejka!

Słyszałem, że Laser Squad to świetna gierka, dlatego zakupiłem niedawno oryginał, jednakże gra okazuje się dla mnie czarną magią już przy uruchomieniu. Niemal od razu zostajemy wrzuceni w świat tej dosyć złożonej strategii turowej. Dlatego chciałbym zapytać się, jakie są Wasze rady dla kompletnego nowicjusza. Od czego zacząć zabawę w tą grę? Miałem styczność kiedyś z tego typu grami (bodajże Task Force), jednakże ta gra zdaje się tak skomplikowana, że nie wiem od czego zacząć. Proszę o takie rady, które zrozumie laik strategii turowych.
[wyróżniony] [#2] Re: Laser Squad - rady dla kompletnego nowicjusza

@Robert-Minimat-Szacki, post #1

Przede wszystkim przeczytaj instrukcję, są tam objaśnione wszystkie opcje gry. Potem pograj żeby oswoić się ze środowiskiem gry i czynnościami, które można wykonywać. Jak będziesz już mniej więcej wiedział jak obsługiwać grę, to zagraj na poważnie tzn. staraj się wypełnić cel misji.
"Laser Squad" to nie jest gra, w którą można zagrać z marszu, ale jak się oswoi z jej obsługą to wiele godzin świetnej zabawy jest zapewnione.
[#3] Re: Laser Squad - rady dla kompletnego nowicjusza

@Robert-Minimat-Szacki, post #1

Laser Squad to prekursor Sabre Team i UfO ...
poszukaj w recenzjach kolega popocop skrobnol recenzje oparta o ZX Spectrum
ja gram w to na C64

tu znajdziesz recenzje

Ostatnia aktualizacja: 01.07.2012 20:45:17 przez HOŁDYS
[#4] Re: Laser Squad - rady dla kompletnego nowicjusza

@HOŁDYS, post #3

Serdecznie dziękuję za pomoc. Zatem przystąpię do przeczytanie najpierw całej instrukcji do gry (mam oryginał) :)
[#5] Re: Laser Squad - rady dla kompletnego nowicjusza

@Robert-Minimat-Szacki, post #4

Hie hie, niedawno przeszedłem "Moonbase Assault" na 7 stopniu trudności, na HTC i Frodo. Okazuje się, że niekoniecznie trzeba było zniszczyć odpowiednią liczbę banków danych i analizerów - wystarczyło wystrzelać przeciwnika do nogi. Końcowy pojedynek był godny westernu - ale to mój zawodnik ostatnim strzałem załatwił wroga.
Mało kto wie, że LS nie był pierwszy - pierwsza była gra "Rebelstar" i to ona dała początek LS, X-COM, Sabre Team i innym. A poza tym, na silniku LS zrobiono jeszcze jedną grę - Lords of Chaos.

Ostatnia aktualizacja: 03.07.2012 16:53:53 przez OSH
[#6] Re: Laser Squad - rady dla kompletnego nowicjusza

@OSH, post #5

Ech, Laser Squad :D Rewelacyjna gra. Najpierw grałem w to na C64 :D Polecam gorąco wszystkim!
[#7] Re: Laser Squad - rady dla kompletnego nowicjusza

@OSH, post #5

Pierwsza była "Rebelstar Raiders" (1984), a dopiero potem wyszła "Rebelstar" (1986).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem