[#1] Baza gier dla CD32
Wiem że w czasopiśmie PPA#8 bedzie taka baza znam również jedną stronę na której powinna być większość jak nie wszystkie gry dla CD32 bedę wdzięczny za pełną odpowiedź. Ile wydano gier dla CD32? Narazie uzbierałem 96 oryginałów...superfrog cd32 grałem sobie i tak mnie wciągneło że przegapiłem aukcje :(
[#2] Re: Baza gier dla CD32

@miro_78, post #1

Wiem że w czasopiśmie PPA#8 bedzie taka baza

Nie będzie, a jest. Poza tym to raczej artykuł podsumowujący wydane tytuły (chyba nawet nie większość), a nie baza sensu stricte jak można to rozumieć.
[#3] Re: Baza gier dla CD32

@miro_78, post #1

Na tej stronie powinny znalez sie wszystkie tytuly gier ktore kiedykolwiek wyszly na cd32.
[#4] Re: Baza gier dla CD32

@Irek´72, post #3

Dziękuję o coś takiego właśnie mi chodziło.
[#5] Re: Baza gier dla CD32

@miro_78, post #1

96 orginałów zazdroszczę ci tego.A Superfrog tanio poszedł.
[#6] Re: Baza gier dla CD32

@teo, post #5

Aktualnie będzie nieco ponad 100 sztuk bo parę tytułów doszło na dniach. Nie powiem troszkę mnie to kosztowało i jeszcze wyniesie ale te 150 z około 160 tytułów jestem w stanie uzbierać do końca roku gdyby nie kupno pierwszego auta do którego zbieram się od października zeszłego roku to pewnie wyrwałbym jeszcze parę ciężko dostępnych tytułów na ostatnich aukcjach jakie obserwowałem. Plusem kolekcjonowania gier na CD32 jest fakt że zajmują bardzo mało miejsca względem gier dyskietkowych w boxach i zakup mimo iż kosztowniejszy jest obarczony praktycznie zerowym ryzykiem. To już druga fajna aukcja którą przegapiłem poprzednio zagapiłem sie na aukcji z Dune II oczywiście na dyskietkach poszedł za 26 w przeliczeniu na złotówki.
[#7] Re: Baza gier dla CD32

@miro_78, post #6

Życzę Ci żebyś dał radę do końca roku uzbierać, ale powiem Ci ze swojego doświadczenia że są gry mega trudno dostępne.
A co do tego że mało zajmują to się nie zgadzam. Dla mnie gra musi mieć co najmniej okładkę tył i przód- samych cd nie zbieram. Do mojej kolekcji staram się kompletować boxy na cd 32,
oficjalnie jest gier 164 na amigę cd 32 link
Jeszcze rok temu podawali że jest 146 ,tak naprawdę jest około 200.
Ja mam ponad 165 a brakuje mi ok 15 - 20 gier.
Ta gra jest praktycznie nie do zdobycia Magic Island: The Secret of Stones
[#8] Re: Baza gier dla CD32

@Dorian3d, post #7

Na HOL jest 216 pozycji, ale są tam też tytuły "niewydane".
[#9] Re: Baza gier dla CD32

@BULI, post #8

Na Hol jest parę dubli np Erben der Erde to Inherit...zatem Dorian pewnie ma rację w sumie to jego kolekcja sprzętu dedykowanego CD32 spowodowała że udzielił mnie się ten bakcyl mam Promodule teraz zbieram oryginały następnie pewnie zapoluję na FMV.
[#10] Re: Baza gier dla CD32

@miro_78, post #9

Zgadza się jest też wiele dubli- czyli może być to liczba zbliżona do tego co proponował Dorian
[#11] Re: Baza gier dla CD32

@BULI, post #10

Witam.Pozwólcie że odświeżę temat.Ostatnio nabyłem do mojej kolekcji grę Whizz na Amigę CD32(zdjęcie w graffiti) i teraz moje pytanie.Z tego co mi wiadomo jest to bardzo trudno dostępna gra, czy wiecie może coś więcej o tym tytule? Dlaczego jest tak mało informacji o tej grze?
[#12] Re: Baza gier dla CD32

@klank, post #11

I masz w tym pudełku płytę CD? Ta gra wyszła dla chipsetu AGA, ale dla CD32 wersji nie było.
[#13] Re: Baza gier dla CD32

@mailman, post #12

[#14] Re: Baza gier dla CD32

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #13

Jeszcze poczytałem trochę na ten temat i faktycznie - było coś takiego, ale jak widzę to jest niesamowity unikatowy kąsek.
[#15] Re: Baza gier dla CD32

@mailman, post #14

Trudno dostepnych tytułów jest sporo i jak z kolekcjonerstwem bywa o wartości nie decyduje jakość gry a właśnie jej unikalność na rynku.
[#16] Re: Baza gier dla CD32

@mailman, post #14

Właśnie panowie o to mi chodziło.Bo jeśli ta gra wprowadzona była do sprzedaży to myślę że jest to unikat.Posiadam identyczną płytę jak ta pokazana wyżej oraz pudełko i instrukcję.Dzięki za zainteresowanie tematemOK
[#17] Re: Baza gier dla CD32

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #13

[#18] Re: Baza gier dla CD32

@Dorian3d, post #17

Nic dodać nic ująć, to jest took, racja
Kolekcja się rozkręca;)

Ostatnia aktualizacja: 01.07.2013 20:36:42 przez klank
[#19] Re: Baza gier dla CD32

@Dorian3d, post #17

Dorian to się nie liczy bo Ty wszystko masz :)
[#20] Re: Baza gier dla CD32

@miro_78, post #19

Z Dorianem nawet nie chcę się mierzyć;)
[#21] Re: Baza gier dla CD32

@klank, post #20

Nie warto ;)
[#22] Re: Baza gier dla CD32

@Dorian3d, post #17

Dorian czy te zdjęcie nie jest przypadkiem ze stronki "player1"?
A tu zdjęcie całego zestawu jaki posiadam.Myślę że są to przydatne informację dla przyszłych kolekcjonerów.
[#23] Re: Baza gier dla CD32

@miro_78, post #19

Tak posiadam grę ale akurat foto to nie moje
ja zaczynałem też od paru gier na cd 32
[#24] Re: Baza gier dla CD32

@klank, post #22

Tak z tej strony tak jak pisałem posiadam tą grę

Ostatnia aktualizacja: 01.07.2013 21:37:04 przez Dorian3d
[#25] Re: Baza gier dla CD32

@Dorian3d, post #23

Czyli raczej jako nieliczni ją posiadamy... Najważniejsze to sobie pomagać na wzajem, bo to kolekcjonowanie np. gier na CD 32 nie jest wcale taką prostą sprawą.
Ps:I podziękowanie dla miro, sporo mi w tym wszystkim pomaga Thanks

Ostatnia aktualizacja: 01.07.2013 21:39:36 przez klank
[#26] Re: Baza gier dla CD32

@klank, post #25

Wiesz, to zależy od szczęścia. Czasem polowałem na grę parę lat i nic a potem nagle 3 sztuki w miesiącu. Pisz tu o grze link
ale i tak najbardziej cieszę się z link
Niektórych gier ludzie nie kupowali, bo po prostu były do bani, jak Akira box z koszulką, a dziś w środowisku kolekcjonerów uchodzą za rarytas.
Można je kupić w folii, bo nikt ich nie kupował kiedyś i zalegały na magazynie.
[#27] Re: Baza gier dla CD32

@Dorian3d, post #26

Zdecydowanie, szczęście to podstawa jeśli chodzi szczególnie o trudno dostępne gry. O drugiej grze z linka dowiedziałem się z Twojej galerii, mega trudno dostępna. Jeśli chodzi o BPOF szukam od około pół roku i jak na razie z marnym skutkiem. A Akira to już w ogóle odmienny temat, dopiero teraz usłyszałem dlaczego osiąga takie ceny.
[#28] Re: Baza gier dla CD32

@klank, post #27

link
link2

Ostatnia aktualizacja: 01.07.2013 22:15:23 przez Dorian3d
[#29] Re: Baza gier dla CD32

@Dorian3d, post #28

To jednak po tym Whizzie trochę przystopuję z tym kolekcjonowaniem;)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem