[#1] A500 (A500+) - żółty ekran po podłączeniu rozszerzenia pamięci
Witam.
Koledzy - proszę o pomoc!
Kolejny tydzień walczę z A500 - mam już dwie płyty (obie REV 8A opisane A500+, ale mają tylko 512 kb ramu) i mam dwa rozszerzenia pamięci.
Jakkolwiek tego nie zestawię (na każdej z płyt podłączałem oba rozszerzenia pamięci) i zawsze mam ten sam efekt. Żółty ekran i miga dioda od zasilania.
Jak wypnę rozszerzenie - wszystko jest OK.
O co tu chodzi?
Ewentualnie może ktoś ma do sprzedania działającą płytę już z rozszerzeniem?
Siedzę nad tym już chyba miesiąc - a potrzebuję złożyć ją w ciągu tygodnia. Ma być prezentem na urodziny mojego brata.
Z góry bardzo dziękuję.
R. Talowski - Wrocław
[#2] Re: A500 (A500+) - żółty ekran po podłączeniu rozszerzenia pamięci

@dick, post #1

Nad czym się zastanawiać. Wygląda że te rozszerzenia nie sprawne.
[#3] Re: A500 (A500+) - żółty ekran po podłączeniu rozszerzenia pamięci

@dick, post #1

Poczytaj tu - szczególnie część zatytułowaną "Co potrafi sama Amiga?". Wygląda na to, że komputery są ok - za to rozszerzenie jest walnięte.
[#4] Re: A500 (A500+) - żółty ekran po podłączeniu rozszerzenia pamięci

@APC74, post #3

Hmmm. To oba rozszerzenia są walnięte.
Czy ktoś we Wrocławiu albo Jeleniej Górze ma do sprzedania takie rozszerzenie?
Dziękuję i pozdrawiam
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem