[#1] A3000 SCSI upgrade
Hejka,
kupiłem sobie chip WD33C93A-PL w wersji 08. W sumie nie wiem, po co. Tani był ;) Czy ktoś mi może powiedzieć, co on daje, jeśli wstawi się go zamiast oryginalnego?
[#2] Re: A3000 SCSI upgrade

@_arti, post #1

Krótkie wyjaśnienie tu.
[#3] Re: A3000 SCSI upgrade

@strim, post #2

Dzięki. A czy to niweluje też problem z jednoczensnym podłączeniem wewnętrznego dysku i czegoś na zewnątrz przez port DB SCSI?
[#4] Re: A3000 SCSI upgrade

@_arti, post #3

To może też zależeć od rewizji płyty głównej oraz czy masz obsadzone rezystory terminujące szynę (i jak jeśli masz). Tu pewnie trzeba by było poeksperymentować.

Podobno niektóre płyty mają je wlutowane na stałe, na dodatek niektóre rewizje mają fabrycznie źle wlutowane . W mojej jest po prostu złącze, w które można je wetknąć.

Ostatnia aktualizacja: 01.09.2012 22:53:00 przez strim
[#5] Re: A3000 SCSI upgrade

@_arti, post #1

Kiedyś, gdy miałem A3000D tez kupiłem ten chip, bo miałem problemy z zainstalowaniem WB3.9 na dysku scsi poprzez cdrom scsi. Instalator wywalał błąd przy instalacji pakietu boingbag, po wymianie chipa na rev08 błędy zniknęły. A co do podpięcia urządzenia przez db25 to niestety nie miałem okazji tego sprawdzić, ale francuz od którego kupilem kość na ebayu twierdził że powinna ona naprawić ten błąd.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem