kategoria: A500
[#1] amig 500 dziwny problem
Czesc mam dwie plyty glowne a500 I problem jest taki n jednej lotus3 przy ladowaniu trasy ma totalny zwis artefakty na ekranie I zwis na drugiej mobo wszystko ok ta sama gra te same dyskietki podmienilem wszystkie uklady procz fat agnusa dzisij jescze spraewfdze z innym fatem czy moze pamieci wlutowac inne???
[#2] Re: amig 500 dziwny problem

@mczaj, post #1

Mam tak na jednej amidze - w niektórych grach m.in dwa lotusy, jaguar czy jedno dizzy pojawiają mi się błędy obrazu. Po konsultacji na forum okazało się że najprawdopodobniej padła któraś kostka pamięci.
[#3] Re: amig 500 dziwny problem

@conrdd, post #2

Dziekuje z odpowiedz wlasnie tak myslalem na moj korzysc mam sterte pamieci dzisiaj przelutuje I potwierdze sorry z bledy pisze z tel
[#4] Re: amig 500 dziwny problem

@mczaj, post #1

nie koniecznie - może to być uszkodzenie układu OCS (denis,agnus)
dziwne ze tylko w niektórych grach tak się dzieje
[#5] Re: amig 500 dziwny problem

@mczaj, post #1

Przeczyść dokładnie AGNUSA, sprawdź czy nie ma gdzieś zimnych lutów, przerwanej ścieżki oraz porównaj zworkowość odnośnie pamięci na jednej i na drugiej płycie.
[#6] Re: amig 500 dziwny problem

@mczaj, post #1

Ja bym jeszcze same stacje podmienił i sprawdził czy nic się nie zmieniło.
[#7] Re: amig 500 dziwny problem

@Duracel, post #6

AGNUS podstawiony sprawny i dalej to samo pamieci przelutowane i dalej to samo , obejrzałem płyte była grzebana wczesniej były naprawiane scieżki od dodatkowej pamieci z slotu , zrobione było to fachowo , bo prawie nie zauważalnie , wymieniłem wszystkie elektrolity na płycie i zadnej poprawy poddałem się ,
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem