[#1] Kolizje
Chciałbym Was zachęcić do pisania swoich spostrzeżen dotyczących różnych amigowych łatek, kolidujących bibliotek etc...
Myślę, że Wasze uwagi byłyby bardzo pomocne dla innych, być może przyczyni się to do większej stabilności systemu u niektórych...

W Birdie wyłączona funkcja "No Bitmaps" koliduje z programem "WBClock" po prostu go nie widać!
"Zaptaszkowanie" tej opcji niweluje to, ale nie są za to "patchowane" gadżety w oknach :(

[#2] Re: Kolizje

@Prince, post #1

AmiDock koliduje z AnimatedIcons (o ile zostanie uruchomiony wcześniej) pod AOS 3.9. Podobne cyrki robi czasem z portem Arexxa WB, czasem go w dziwny sposób przyblokowuje.
Włączone bitmapy w VisualPrefs (takie, które zmieniają wysokość, a raczej grubość belek okien) powodują kolizję z Opusem Magellanem 2 odpalonym jako zamiennik WB (na tym samym ekranie co WB).
[#3] Re: Kolizje

@Prince, post #1

Mam wrażenie jakby autor programu SystemPatch wogóle nie wiedział o istnieniu programu CGX-AGA i używanie równolegle powoduje niestabilność, więc lepiej wyłączyć SystemPatch i użyć na to miejsce BlazeWCP do czasu, aż się autor dowie o hacku CGX na AGA i coś napisze na ten temat w dokumentacji

A może da się jakoś skonfigurować SystemPatch2 z CGX-AGA?

[#4] Re: Kolizje

@Prince, post #1

Włączenie najlepszej jakości odrysowywania ikon powoduje, że w MagicMenu nie ma półprzezroczystości.
(OS3.9)

[#5] Re: Kolizje

@Prince, post #4

Bump :)

Właśnie bawię się MagicMenu i za chiny nie mogę go zmusić do przezroczystości. Gdzie szukać tej opcji ikon, o której piszesz?

Mam OS 3.5

[#6] Re: Kolizje

@AceMan, post #5

Przezroczystosc w Magic Menu, dziala w trybach 16bit w zwyz. Mozliwe ze w 15 tez, ale nie sprawdzalem.
[#7] Re: Kolizje

@Andrzej Drozd, post #6

Mam 24 bit ^_^

A nie działa...

[#8] Re: Kolizje

@AceMan, post #7

Wykasuj prefsy z sys:prefs/env-archive/magicmenu.prefs
Zresetuj kompa. Odpal prefsy. Zaptaszkuj przezroczystosc i zrob test lub od razu zapisz. Niczego wiecej nie ustawiaj.

Prawdopodobnie jest cos nie tak z programem preferencyjnym. Prawdopodobnie mozna jeszcze poprawic magicmenu.prefs za pomoca ceda, ale nie probowalem.

Mam BVision, tryb 16bit, MagicMenu 2.35.

PS. Nie moge tego zrobic na WinUAE, chyba dlatego ze mam tam Magic Menu 2.30. Mimo ze w prefsach jest wybor przezroczystosci, to nie dziala. Wyprobuje pozniej 2.35 (albo cos nowszego jezeli w ogole powstalo) i dam znac.
[#9] Re: Kolizje

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #3

Najnowszy SystemPatch3, koliduje z WHDLoad, przez co ten ostatni nie preloaduje gier...

[#10] Re: Kolizje

@Prince, post #4

Włączenie najlepszej jakości odrysowywania ikon powoduje, że w MagicMenu nie ma półprzezroczystości.
(OS3.9)

ja mam najlepsz jakość odrysowywania ikon i mam przezroczystość w MagicMenu.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem