kategoria: A1200
[#1] Amiga 1200 wartość
czy Amiga 1200 z samym zasilaczem bez oryginalnego kartonu bez myszki i joysticka jest warta 360 złotych ? mam jedną sztukę jako okazja ale sam nie wiem czy to dobra cena , Amiga na pewno w 100 proc sprawna jedynie będę zmuszony powymieniać w niej elektrolity bo latka robią swoje bez względu czy wylały czy nie
doradźcie coś bo nie wiem brać czy nie brać ? 360 zł za samą Ami z zasilaczem rom 3.0
[#2] Re: Amiga 1200 wartość

@marcin1982, post #1

Wg. mnie to sporo. Na pewno nie jest to okazja. 250PLN - to jest okazja.

Ostatnia aktualizacja: 08.11.2012 19:27:22 przez _arti
[#3] Re: Amiga 1200 wartość

@_arti, post #2

Ja kupiłem z zasilaczem i myszką z dwiema oryginalnymi grami za 290zł. Egzemplarz sprawny tuż przed wylaniem elektrolitu (kondzie spuchniete). Wymieniłem wyczyściłem (stacje gruntownie) i śmiga jak marzenieOK
[#4] Re: Amiga 1200 wartość

@marcin1982, post #1

Dałby tyle za A1200 z Kickiem 3.0 i zasilaczem tylko jeśli jest ona:

- kompletna z ekranami w środku, podstawką pod HDD, klapką pod spodem i z tyłu.
- technicznie igła, zero problemów, wszystkie wyjścia/wejścia, porty sprawne, FDD .... dodałbym wymienione kondensatory nawet.
- wizualnie wewnątrz żadnych rozlewów, plam, syfu itd.
- wizualnie z zewnątrz biała obudowa i czysta klawiatura. bez zażółknięć (oo, słownik podkreśla, więc chyba udało się wylansować nowy wyraz!) albo z minimalnymi, ogólnie zadbana.

Możesz ją bliżej poznać zanim zabierzesz ją do domu? Obejrzeć/rozkręcić/przetestować?

Bo może warto się wstrzymać. Amiga spełniająca w/w wymagania za podobną kwotę jest spokojnie do znalezienia zarówno w PL jak i zagranicą, np. na AmiBay-u.

Ostatnia aktualizacja: 08.11.2012 20:08:02 przez mccnex
[#5] Re: Amiga 1200 wartość

@_arti, post #2

Zdjęcie #5 cóż za pomysł podparcia klawiatury! ;) Mam nadzieję że "po sprawie" ząbki zostaną należycie wyszorowane :o
[#6] Re: Amiga 1200 wartość

@mccnex, post #4

Ami lekko zżółknięta bez blaszki twardego dysku , chyba raczej drogo skoro tyle głosów na nie , będę się musiał wstrzymać , na amibay nie kupuję nie mam pojęcia na czym to polega , na znanym polskim portalu aukcyjnym ceny też są wysokie chociaż zazwyczaj podobne a z całym kompletem akcesoriów , tą Ami ma znajomy który kiedyś wykorzystywał ją do wesel
strzelił taką cenę i dlatego zwróciłem się doradztwo czy warto
[#7] Re: Amiga 1200 wartość

@marcin1982, post #6

Ale patrząc na aukcje kończące się na allegro, to ta cena może być za kilka miesięcy ceną normalną:)
[#8] Re: Amiga 1200 wartość

@marcin1982, post #6

Jak znajomy wykorzystywal ja do wesel to moze jest w niej jakas dopalka. Wtedy cena byla by calkiem atrakcyjna.
[#9] Re: Amiga 1200 wartość

@rs2008, post #8

Amiga jest golutka
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem