@Dorian3d,
post #18
Pomysl faktycznie podobny :) Jednak patrzac na wybor plyty nie wroze temu projektowi przyszlosci. Nawet jakby upchnac tam tego starego pentiuma z wielkim wiatrakiem to juz widze stopiony plastik po godzinie dzialania.
Moj pomysl narodzil sie bo mialem kompletnie polamana obudowe od a500 nadajaca sie jedynie do smieci a szkoda mi jej bylo wywalac. Purysci i tak mnie zjedza za to ze zamiast jej dac spoczac to zabawialem sie w takie cos.
Jesli obudowa jest w dobrym stanie to nie robilbym z nia takich eksperymentow bo by mi bylo szkoda i mam nadzieje ze ta goscia z allegro tez byla w na tyle zlym stanie aby z nia mieszac.
Natomiast na uspokojenie purystow tutaj ami 500 po totalnym kapitalnym remoncie z 100% czesciami orginalnymi :
Red Led z niskim numerem seryjnym.
Usunalem z niej caly syf wraz z zolto brazowym nalotem, dostala orginalny prawie nie uzywany flop zamiast flopa z pc'ta. Obudowa nie ma ani jednej rysy, kondensatory wymienione, plyta praktycznie po totalnym remoncie. Klawiatura samsunga - (ze sprezynkami w srodku) po kapitalnym remoncie ktora wlasciwie jest jak nowa.
To na poprawe humoru :) Takiej amigi nigdy bym nie odwazyl sie modowac. Rozwalonego popekanego grata - do woli.