kategoria: A600
[#1] A600 stcja dyskietek
Mam problem z A600 a dokładnie chodzi mi oto że przerobiłem napęd pc na taśmie i działa ok a jak przerobiłem następne dwa wewnętrznie to po kilku minutach przestały działać a dodatkowo obraz z modulatora jest bardzo zły a z wyjścia rgb bardzo dobry
[#2] Re: A600 stcja dyskietek

@dobromir1979, post #1

To pewnie diodę szlag trafił.
[#3] Re: A600 stcja dyskietek

@Dark_luke, post #2

Nie jestem pewien czy to o diodę chodzi bo do przerobionych stacji używałem taśmy nie przerabianej a w ten sposób przerobiłem już stację w innej A600 i było ok. Ta amiga ma płytę główną june bug a300 rev 1
[#4] Re: A600 stcja dyskietek

@dobromir1979, post #3

Ok. Bo piszesz przerobiłem napęd PC na taśmie.
[#5] Re: A600 stcja dyskietek

@Dark_luke, post #4

W tej A600 padły już dwa napędy wiec podejrzewam płytę główną tylko nie mam pojęcia dlaczego napęd z przerobioną taśmą działa a inne nie ?
[#6] Re: A600 stcja dyskietek

@dobromir1979, post #5

W tej A600 padły już dwa napędy wiec podejrzewam płytę główną tylko nie mam pojęcia dlaczego napęd z przerobioną taśmą działa a inne nie ?

Widocznie zle wykonales przerobki stacji.
A nie lepiej bylo pozostac na przerobieniu tasmy FDD dla wszystkich stacji?

Sprobuj "odkrecic" przerobki i zastosuj modyfikowana tasme.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem