[#1] Klawiatura DIN5 - PS2
Uff, weekend, można się zająć amigowaniem OK Przeszkałem wpierw forum ale nic nie znalałem. Mianowicie problem jest taki - mam klawiaturę od A3000 (DIN5) i A4000 (PS2) ze śmietnika, bez klawiatury, którą chciałbym doprowadzić do używalności. Czy jak zrobię zwykły adapter DIN5-miniDin6, to to zadziała w przypadku amigowych klawiatur?

Ostatnia aktualizacja: 11.01.2013 18:47:03 przez _arti
[#2] Re: Klawiatura DIN5 - PS2

@_arti, post #1

Tak, potrzebne Ci coś takiego. Może lepiej kupić? 7,90 nie majątek :P.

Ostatnia aktualizacja: 11.01.2013 18:55:47 przez strim
[#3] Re: Klawiatura DIN5 - PS2

@strim, post #2

Zamówiłem 2 sztuki nawet ale to dopiero w poniedziałek. Lutownice i wtyczke mam JUŻ :D
[#4] Re: Klawiatura DIN5 - PS2

@_arti, post #3

A możesz zdradzić tajemnicę, w którym śmietniku można znaleźć Amigi 4000 ?
[#5] Re: Klawiatura DIN5 - PS2

@gilban, post #4

Właściwie, historia tej Amigi jest trochę w przenośni. Dostałem ją od kolegi, który dostał ją od kogoś i 5-6 lat przeleżała w jakiejś piwnicy, gdzie ktoś ją nieustannie szturchał, obijał i jeździł po niej rowerem na przykład

Wygląda marnie ale już kupiłem front i zaślepki, więc przynajmniej z przodu będzie dobrze wyglądać OK

Ostatnia aktualizacja: 11.01.2013 19:41:59 przez _arti
[#6] Re: Klawiatura DIN5 - PS2

@_arti, post #5

No to Ci się udało. Jak jest dobra, to wystarczy poszukać innej obudowy (może być tower) i fajna sprawa.
[#7] Re: Klawiatura DIN5 - PS2

@gilban, post #4

w moim smietniku dwczoraj znalazlam a 1200 z blizardem:D
[#8] Re: Klawiatura DIN5 - PS2

@_arti, post #5

Gdzie można nabyć takie rarytasy ... ? Ach ta biel
[#9] Re: Klawiatura DIN5 - PS2

@biax, post #8

Amibay, eBay, amiga.org, amigaworld.net, PPA? Każdy ma dział "Giełda" przecież ;)
[#10] Re: Klawiatura DIN5 - PS2

@_arti, post #9

Nie taniej było na alledrogo za złotówkę kupić?

Ostatnia aktualizacja: 12.04.2013 19:32:33 przez 11111olo
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem