[#1] Getinbank i ich szwindle
link
Niezłe jaja.
Miałem podobną propozycję z Idea Banku (polisolokata na 10lat), ale że nie za bardzo rozumiałem o co w niej chodzi + termin polisolokaty był bardzo długi dałem sobie spokój. A pan doradca tak usilnie namawiał.
KNF wydało dyspozycję że oferta polisolokat ma zniknąć z ofert banków do czerwca 2013.
[#2] Re: Getinbank i ich szwindle

@stachu100, post #1

Nie znam tego, ale ostatnio widzę w tv masę reklam namawiających głównie starszych ludzi do polisy na życie. Jadą chamy po krawędzi grając na ludzkich emocjach i odgrywają scenki np. z odczytu testamentu, gdzie pochowany cieszy się z tego, że nie był ciężarem dla rodziny, a wszystko dzięki polisie. Widzę też reklamy, które za oddanie hipoteki gwarantują wyższe "emerytury". Dziadek czy babcia pożyje sobie nie za długo, a potem dom czy mieszkanie zostaje własnością ubezpieczyciela.
Są też polisy na szpital czy wypadek ze skutkiem śmiertelnym
Chamówa totalna
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem