kategoria: A4000
[#1] Mediator A4000D, A4000T
Cześć, mam pytanie, czy ktoś może potwierdzić, że logika od Mediatora 4000T jest taka sama jak od 4000D? Chodzi mi o tą płytkę którą się wpina w doutherboard z układami na pokładzie. Do Elbox nie piszę, bo coś słabo odpisują na maile.
Pytam się dlatego, że mam wersję tower, a mediator będzie przeznaczony dla mojego kumpla do A4000D i chciałbym kupić doutherboard, albo pójść z kimś na wymianę, jak się taka osoba znajdzie.
Pozdrawiam,
Darek
[#2] Re: Mediator A4000D, A4000T

@flops, post #1

Na pewno nie jest. Rożnicę masz już w tym, że w desktopie są 4 sloty pci i 3 zorro a w tałerowej masz tego więcej. Logiki się już na tym etapie muszą różnić.

Benedykt Dziubałtowski
[#3] Re: Mediator A4000D, A4000T

@Benedykt Dziubałtowski, post #2

Dzięki za odpowiedz, ale ilość portów w PCI nie powinna mieć znaczenia, magistrala jest tak zaprojektowana, że fizyczne połączenie jest takie same dla każdego portu (choć mogę się mylić). Czy ktoś może testował Medka z innym doutherboard?

Ostatnia aktualizacja: 20.02.2013 14:40:39 przez flops
[#4] Re: Mediator A4000D, A4000T

@flops, post #3

To chyba jednak ma znaczenie. Ale może się wypowie ktoś mądrzejszy. Tego jednak nie wyczytasz nigdzie bo soft do medka jest zamknięty i ściele tajny. Ja próbowałem kiedyś z ciekawości ale to w amidze 1200 podłączyć medka przez tą no kurde jak to nazwać ten śmieszny adapter wpinany w złącze kątowe Amigi. Medak jednak nie ruszył. Odwrotnie też to nie działało. W senie po podłączeniu slotów zorro do kątówki medka.

Benedykt Dziubałtowski
[#5] Re: Mediator A4000D, A4000T

@Benedykt Dziubałtowski, post #4

Podejrzewam, że w Twoim przypadku, gdzieś brakowało sygnałów, a przy próbie podłączenia Medka i Slotów coś się gryzie :-/
[#6] Re: Mediator A4000D, A4000T

@flops, post #5

Tutaj był inny problem. Adapter mikronika nie jest kompatybilny z tym z elboxu.

Benedykt Dziubałtowski
[#7] Re: Mediator A4000D, A4000T

@flops, post #1

Sam sobie teraz mogę odpowiedzieć i przekazać wiedzę dalej. Logika jest taka sama w różnych wersjach Mediatora: 4000T, 4000D i 4000Di. Przetestowane na logice z 4000T do 4000Di - działa

Ostatnia aktualizacja: 27.03.2013 15:53:31 przez flops
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem