[#1] IndiAGA Mk2cr i configtool 1.1
Panowie

Moja rozpacz przeszła w histerię i psychiczne załamanie
Posiadam ww sprzęt i monitor crt 1024x768.
Nie będę klnął, sobie obiecałem, więc napiszę kulturalnie :)
A więc pełne geniuszu i nowoczesnej elektroniki urządzenie pana Jensa, nie bardzo chce się poddać mojej inteligentnej myśli i za każdym razem pokazuje mi czy rację ma polska czy niemiecka myśl konfiguracyjna.
Ustawienia screenmode wb Pal-640x512.
Ustawienia config tool indi jakie by nie były, to nie rozciąga się blat po pełnym ekranie a gry są bardzo spłaszczone.
Poda ktoś gotowy config na takim monitorze?
[#2] Re: IndiAGA Mk2cr i configtool 1.1

@Sosabowski, post #1

Może da radę podregulować ustawienia monitora troszkę, żeby dopasować. Może jest teraz źle ustawiony.
[#3] Re: IndiAGA Mk2cr i configtool 1.1

@flops, post #2

Monitorem juz próbowałem, widać po odcieniach że indi ma większy ekran niz wb. No i ten spłaszczony obraz w grach :(
[#4] Re: IndiAGA Mk2cr i configtool 1.1

@Sosabowski, post #3

Zapytaj/poczytaj na EAB, tam od miesięcy walczą z config toolem.
Wątek na forum
[#5] Re: IndiAGA Mk2cr i configtool 1.1

@Sosabowski, post #1

U mnie config wygląda mniej więcej tak

Musisz zaznaczyć "Override Limits" i w PAL ustawić Width 800, Height 299
Oczywiście w "Display Mode Preferences" ustaw na HIGHGFX jak chcesz wyświetlać 1024x768
[#6] Re: IndiAGA Mk2cr i configtool 1.1

@Art, post #5

Ładny- nieprzesadzony blacik OK
[#7] Re: IndiAGA Mk2cr i configtool 1.1

@Art, post #5

Ale skąd tobie się tam 2 różne tabelki biorą?
Jedna do blatu a druga do gier?
u mnie tylko 1 sztukę mogę ustawić.
Jak uda mi się blat zrobić to znowu gry popłaszczone.
grrrrrr.... Juz mnie oczy bolą od tego przełączania ekranów.
A druga dziwna sprawa.
Na vga indi chodzi a na eizo i dvi-d kabelku nie chce działać.
Na monitorze czarny obraz i brak sygnału.
[#8] Re: IndiAGA Mk2cr i configtool 1.1

@Sosabowski, post #7

Ja mam podpięte DVI do DVI. Masz zaznaczone "Lines" w opcji "Double" ? Jak nie to dlatego masz spłaszczone.

Zrób flash i wybierz opcje od nowa a potem "Apply" i nie zapomnij zapisać "Save Config"
Powinno działać.
[#9] Re: IndiAGA Mk2cr i configtool 1.1

@Sosabowski, post #7

"Ale skąd tobie się tam 2 różne tabelki biorą?"

Najpierw ustawiasz PAL pod gry, naciskasz "Apply" i "Save Config"
Potem ustawiasz pod Workbech, naciskasz "Apply" i "Save Config"
[#10] Re: IndiAGA Mk2cr i configtool 1.1

@Art, post #9

Trochę mi się rozjaśnia, z rana znów powalczę z monitorem i indi.
Na razie muszę podpiąć sprzęt do tv bo ustawlem synchronizację której monitor nie łapie.
Nie wiem tylko czemu przez dvi nie mam żadnego sygnału a przez przelotkę jest na vga.
W ustawieniach mam dvi&vga.
[#11] Re: IndiAGA Mk2cr i configtool 1.1

@Sosabowski, post #10

Dołączę się do tematu , kupiłem Mk2cr , za 2 tygodnie będę to testował leży w pudle w domu i czeka na mój powrót z pracy , zdążyłem zauważyć ze jest inny wtyk dvi czy jest jakiś sposób na montaż jak w starej wersji czy pozostaje rzeźbienie lub klejenie klejarką , czy Mk2cr ma w sobie już nowy firmware czy trzeba aktualizować ?
[#12] Re: IndiAGA Mk2cr i configtool 1.1

@Sosabowski, post #10

A więc udało mi się ustawić tak jak tobie, jest jednak jeden problem, programy które otwieraja swoje ekrany np. sysinfo pokazują się w rozdzielczości gier i są poobcinane z kazdej strony :( U ciebie tez tak jest?
[#13] Re: IndiAGA Mk2cr i configtool 1.1

@Sosabowski, post #12

U mnie SysInfo otwiera sie w PAL ale nie jest obcięty (i nie jest wypełniony na cały ekran). Poza tym inne programy otwierają się normalnie a gry chodzą w PAL. Mam zainstalowany Classic Workbench ADVSP. Nie wiem jak Ty masz.
[#14] Re: IndiAGA Mk2cr i configtool 1.1

@Art, post #13

WB ten sam, ustawienia mimo wszystko będą różne mój monitor to 4:3 a twój panorama.
Muszę dychnąć i odpocząć bo już oczy bolą. Jak mója mózgownica odżyje to się wezmę za config.
[#15] Re: IndiAGA Mk2cr i configtool 1.1

@Sosabowski, post #14

A więc tak:

Do działania workbencha w całym oknie monitora CRT muszą być takie ustawienia.

Teraz proszę żeby ktoś mi to logicznie wytłumaczył, ja z tych ustawień kompletnie nic nie rozumiem.
Nie wiem czym programista Jensa się kierował pisząc oprogramowanie do indi ale na pewno nie prostotą.
[#16] Re: IndiAGA Mk2cr i configtool 1.1

@Sosabowski, post #15

Podepnę się pod temat. Walczę od jakiegoś czasu z tym narzędziem (z tą nowszą wersją) do ustawień Indivision mk 2 cr ale nie udaje mi się otrzymać pełnego wypełnienia monitora 4:3 (Samsung172X S) w PAL (do WHDLoad). Czy istnieje jakiś poradnik do obsługi tego oprogramowania?

Ostatnia aktualizacja: 12.03.2014 00:01:38 przez PrzemasIII
[#17] Re: IndiAGA Mk2cr i configtool 1.1

@PrzemasIII, post #16

Sensowne gotowe konfigi na sieci miał NovaCoder.
Ja z nich skorzystałem i lekko poprawiłem (żeby łykały overscan).
[#18] Re: IndiAGA Mk2cr i configtool 1.1

@PrzemasIII, post #16

Wysłałem Ci na email
[#19] Re: IndiAGA Mk2cr i configtool 1.1

@sebbb, post #18

A gdzie to mam wrzucić?
[#20] Re: IndiAGA Mk2cr i configtool 1.1

@PrzemasIII, post #19

Użyj programiku do konfiguracji IndiV i z jego poziomu wczytaj ustawienia OK
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem