[#1]
Dune 2 - plik z Hall of Fame
Witam,
Czy może mi ktoś powiedzieć, jak się zwie lub na którym dysku znajduje się plik na którym zapisywane są wyniki Hall of Fame po ukończeniu misji? Czy dobrze myślę, że jest to plik "FAME.CPS" na dysku 4?
Pytam dlatego, gdyż gram w tą grę na CDTV, zrobiłem sobie wersję na CD. Przekopiowałem wszystkie dyskietki, zrobiłem przypisy dla każdej z nich (z wyjątkiem dysku z save'ami). Gra się szybko uruchamia z płyty, nie trzeba wachlować dyskietkami, można robić save'y na dyskietkę. Problem pojawia się, gdy po drugiej misji trzeba się wpisać do hall of fame. Po wpisaniu wyskakuje komunikat "disk is write protected" (co jest logiczne dla płyty CD :P) i gra wraca do ekranu wyboru języka gry...
Chce to obejść na dwa sposoby: albo podłożyć plik z wysokimi wynikami tak (ma ktoś może wysokie wyniki w Dune2? :D), żeby gra nie chciała robić zapisu, albo przed uruchamianiem gry przekopiowywać katalog z dyskiem zawierającym hall of fame do ram dysku (mam 8 mb fastu) i tam robić przypisanie. Hall of fame będzie usuwane po resecie, ale nie zależy mi na tym. A może da się po prostu pominąć wpisywanie na listę?
Pozdrawiam