[#1] Brian the lion - wersja CD32
Tak sobie gram z okazji dwudziestolecia :) Wcześniej myślałem że Brian the Lion w wersji konsolowej miał jedynie dodatkowe ścieżki audio. Teraz utknąłem na drugim bossie - gorylu na moście i wygląda na to że chyba jednak przerwę swoją grę. WinUAE odmówił wczytywania state'ów po ponownym wyłączeniu programu.

Do tej pory znalazłem trzy zupełnie nowe poziomy, nie ma ich w wersji ECS and dyskietkowej AGA.
1. Uwalnianie zwierząt z klatek, trzeba uwolnić trzy postacie porwane przez złe nosorożce i na końcu planszy pewna postać da nam bonus.
2. Eksploracja studni - trzeba zejść na sam dół studni i odkryć czemu nie można wyciągnąć wiaderka.
3. Poszukiwanie skarbu - trafiamy do lochu-fabryki gdzie musimy rozwiązać prostą zagadkę z dźwigniami, odnaleźć skarbiec i znaleźć wyjście.
Ciekawe czy na drugiej wyspie też są takie dodatkowe etapy?
[#2] Re: Brian the lion - wersja CD32

@Gżegżółka, post #1

Brian .... klasyka, jednak po 3 browcach nie byłem wstanie spotkać goryla tylko moją kobietę krzyczącą ...... chodź już spać .... :) Gratuluję uporu lub/oraz wyrozumiałej "połóweczki" :)
[#3] Re: Brian the lion - wersja CD32

@Gżegżółka, post #1

Gra na CD32 jest inna !

W Secret Service był dział poświęcony konsolom, były zdjęcia w/w gry na CD32, miałem wówczas A500 - w grze były inne postacie etc
[#4] Re: Brian the lion - wersja CD32

@Gżegżółka, post #1

Przeszedłem całego na CD32 :D
[#5] Re: Brian the lion - wersja CD32

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #4

W grze, na mapie świata jest jeszcze latający cylinder. Pojawia się nad różnymi etapami, ale nie wiem co robi.
Generalnie te trzy etapy są na mapie, na głównej drodze w miejscach gdzie na A500/A1200 nie było etapów. Uwalnianie zwierząt z klatek i szukanie skarbu można "zawalić" - przejść etap bez wykonywania zadań, ale na koniec nie otrzymuje się dodatkowych żyć. Studni nie da się "nie przejść". Każdy z tych etapów ma unikatowych przeciwników.
[#6] Re: Brian the lion - wersja CD32

@Gżegżółka, post #1

Czyli jak mówiłem wielokrotnie CD32 niedoceniana niesprawiedliwie :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem