[#1] MOS na iMaku?
Witam,
Moje pytanie brzmi - czy w planach jest stworzenie portu MOS'a na iMaka G5? Mam takie cudo w szafie i nie wiem, czy spieniężyć, zezłomować, czy może coś jeszcze z tego będzie ;)

Pozdrawiam
[#2] Re: MOS na iMaku?

@Geekboy68k, post #1

Też o to pytałem przy okazji niusa o bounty na PMG5, ale niestety dostałem odpowiedź
przeczącą, może coś się jednak zmieniło od tego czasu? Niech się wypowiedzą obeznani
z tematem.
[#3] Re: MOS na iMaku?

@Geekboy68k, post #1

A widziałeś to zdjęcie?

Sugeruje ono, że w przyszłości może się pojawić wsparcie dla tego modelu. Myślę, że warto przez jakiś czas potrzymać kciuki (oraz Maka w szafie).
[#4] Re: MOS na iMaku?

@Geekboy68k, post #1

Raczej ostrożnie podchodzimy do zwiększenia znowu bazy obsługiwanego sprzętu, więc na pewno odradzam kupowanie iMaca - jeśli leży w szafie, kto wie, może kiedyś na nim MorphOS zagości, ale lepiej sobie nie robić dużych nadziei.
[#5] Re: MOS na iMaku?

@Jacek Piszczek, post #4

Czyli fota z działającym MorphOSem na stareńkim Titaniumie to tak tylko na zajawkę? :D
A od której wersji będzie support dla Sam460?

Ostatnia aktualizacja: 22.07.2013 12:11:47 przez waldiamiga
[#6] Re: MOS na iMaku?

@waldiamiga, post #5

Support będzie od wersji, w której tenże support zapowiemy :)
[#7] Re: MOS na iMaku?

@Jacek Piszczek, post #6

Hmmm czyli dalej "Two weeks" hehe ;)
[#8] Re: MOS na iMaku?

@Drako^BB, post #7

MOS-Team wierny swoim zasadom ;)
[#9] Re: MOS na iMaku?

@Jacek Piszczek, post #4

Bardzo mądre podejście. Zbyt duża baza sprzętu spowolni rozwój samego systemu. Popieram w całej rozciągłości.
[#10] Re: MOS na iMaku?

@waldiamiga, post #5

To zależy kiedy i czy wypuszczą (na co liczę) SAM z nowym procesorem. Plotki były, pora na realizację, najlepiej tak do października maksymalnie listopada, żeby sobie prezent pod choinkę zrobić.;)
[#11] Re: MOS na iMaku?

@Ender, post #9

A ja się dołączam do popierania. :)
MOSTeam jest niewielki i jak lista obsługiwanego sprzętu będzie długa to braknie mocy przerobowych na rozwój systemu. Najlepiej chyba zrobić tak jak zrobił Jobs w Apple w okolicach 1997 roku. Wybieramy jeden komputer z każdego gatunku: laptop słabszy i mocniejszy, stacjonarny słabszy i mocniejszy. Wybrać modele mądrze i utrzymywać wsparcie. A resztę sił przeznaczyć na rozwój. My będziemy zadowoleni, bo będą nowinki w systemie, a i członkowie MOSTeam pewnie chętniej porobią coś nowego niż wsparcie dla kolejnych maszyn.
[#12] Re: MOS na iMaku?

@MDW, post #11

Ja bym chciał obsługę wejścia dźwięku w eMacu, bo jak wiadomo soundblastera se nie wsadzę :( A linuxa albo MacOSa nie chcę ;) No chyba że sterownik jakieś karty sb pod usb byłby możliwy :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem