kategoria: A500
[#1] CacheCDFS, DirectoryOpus 4.16 i 31 znaków na nazwę pliku na CD
Może ktoś z Was się z tym spotkał i ma jakiś pomysł:

Zainstalowałem CacheCDFS i wszystko fajnie hulało. Problem pojawił się, gdy potrzebowałem wypakować hurtową ilość archiwów z płyty CD. Płytę nagrałem w Nero na PC, na następujących ustawieniach:

Nero sam skraca nazwy do 31 znaków, zachowując rozszerzenia.
W shellu wszystko jest ok, ale pod Directory Opusem, "zjada" mi jeden znak na końcu.
Przykład: chcę odpalić UnZipa na 300 plikach i on rozpakowuje tylko te, które mają mało znaków.
Jeśli któryś ma pełne 31 znaków, to podaje jako argument do UnZipa nazwę obciętą o jeden znak i UnZip pisze że takiego pliku nie ma

Próbowałem skopiować całą płytę DOpusem na dysk. Po skopiowaniu wszystkie pliki na dysku mają nie więcej niż 30 znaków , czyli znowu obcina ostatni.

W shellu wszystko chodzi bez żadnego problemu, ale nie uśmiecha mi się ręczne rozpakowywanie 300 plików Poza tym chciałem wszelkie instalki mieć na CD, bo na dysku miejsca nie za wiele...
[#2] Re: CacheCDFS, DirectoryOpus 4.16 i 31 znaków na nazwę pliku na CD

@qntos, post #1

Olej Nero i nagraj na darmowym ImgBURN.
Jeżeli nazwy dalej będą krótkie, to zamiast CacheCDFS spróbuj AsimCDFS lub AmiCDFS (nie pamiętam teraz który z nich jest OK).

Ewentualnie spróbuj AllegroCDFS w wersji nie potrzebującej FastATA.
Tak czy inaczej ImgBURN powinien być rozwiązaniem na krótkie nazwy. Ja już Nero od dawna nie używam, bo miałem podobny problem z nazwami.
[#3] Re: CacheCDFS, DirectoryOpus 4.16 i 31 znaków na nazwę pliku na CD

@Andrzej Drozd, post #2

Pytanie czy to nie wina DirOpusa skoro w shellu działa bez problemów?

Tych filesystemów to jest wiela - ja nie próbowałem z AllegroCDFS bo nie miałem czasu szukać innej wersji, a mam tylko wersję od mojej FastAty z A4K. Na CDFileSystem nie udało mi się nic uruchomić, a na AsimCDFS to już zabrakło czasu.
Ogólnie przetestowałem mało płyt bo aż tylu rzeczy nie potrzebowałem do skopiowania no i na ręczniaka wypakowywałem bo parę pliczków dosłownie potrzebowałem. I nie było problemu (u mnie).

Z chęcią wypróbuję ImgBurn :) Dzięki za namiar ;)

Ostatnia aktualizacja: 31.07.2013 22:31:36 przez Tom Rain
[#4] Re: CacheCDFS, DirectoryOpus 4.16 i 31 znaków na nazwę pliku na CD

@Tom Rain, post #3

Możliwe że wina DOpusa. Ja używam wersji 4.17pre21. Zdaje się że długie nazwy obsługiwane są od wersji 4.16.
[#5] Re: CacheCDFS, DirectoryOpus 4.16 i 31 znaków na nazwę pliku na CD

@Andrzej Drozd, post #4

Właśnie cały sęk w tym, że w shellu wszystko hula - cały problem z DOpusem :-/

A ta wersja 4.17cośtam chodzi na A500? Jakiś czas temu ściągnąłem którąś z ostatnich na klasyka i napisał, że 68020 muszę mieć...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem