Witam,
kupiłem wczoraj po baaaardzo okazyjnej cenie Powerbooka A1095, dokładnie tego
http://www.everymac.com/systems/apple/powerbook_g4/specs/powerbook_g4_1.5_15.html .
Cena była niska, bo sprzedawca lojalnie podał kilka niewielkich usterek, był to pierwszy właściciel i wieloletni uzytkownik tego egzemplarza, zdecydowany fan makówek, więc informacje podane przez niego są raczej wiarygodne. Sprzęt potem długo leżał w pudle, a teraz trafił do mnie...... i tu zaczyna sie problem. Bo Morphos ładnie się zainstalował, działa superstabilnie i szybko. Jednak nie działa USB po lewej stronie, nie działa dźwięk (włącznie ze słynnym chime przy starcie) ani z głośniczków, ani ze słuchawek, lampka od ładowania (ta we wtyczce) też robi dziwne harce. Reasumując, gniazda na Power/USB Board nie działają. Czy moze to być cos głupiego (typu obluzowana taśma), czy od razu zamawiać tę płytkę (części do tego modelu są ogólnie dostępne i jak na maki supertanie)? Akurat o problemach z dźwiękiem były właściciel nie wspominał, deklarował możliwość zwrotu sprzętu.... ale cena naprawdę była dobra (nawet doliczając koszt części) i sprzęt ogólnie mi się podoba.
Zabawa w rozkręcanie i skręcanie go w kółko średnio mnie bawi, bo nawet jesli ten laptop ma mniej śrubek od mojego samochodu, to naprawdę niewiele mniej

Prosze o sugestie bardziej zaznajomionych w temacie PowerBooków. Z góry dzięki.
PS. Jesli dojdę do porządku z tym komputerem, to mój mac mini G4 1.5 GHz 64 MB VRAM z zarejestrowanym MOSem byłby zdecydowanie na sprzedaż. Proszę o ew. pytania na priv (czy przypadkiem il capitano nie deklarował się z chęcią kupna? ).
Ostatnia aktualizacja: 08.08.2013 12:33:17 przez wali7