@altcomputing,
post #5
Dobra znalazłem winowajcę :) Nie wiem tylko od której strony wziąć zaś. Mam też pytanie, czy Kick3.1 ma zaimplementowaną obsługę MMU? Dlaczego pytam Przy Kick3.0 gdy odpalę "whichamiga" pokazuję mi następujące info nt procesora
68060 80MHz
FPU - not available
MMU - not activate
natomiast przy zmapowanym 3.1 MMU jest od razu z informacja "running". To pytanie z kategorii "chciałbym wiedzieć" a teraz to z czym miałem problem. Na zagranicznych forach znalazłem ludzi, którzy mieli dokładnie ten sam problem jaki opisałem, po zainstalowaniu 3.9 na dzień dobry zwis przy Amidock z błędem #8000003D. Dzięki waszym sugestiom instalowałem każde biblioteki 040, 060 jakie znalazłem, niestety efekt zawsze był ten sam. Zrobiłem nawet dyskietkę ratunkową do 3.9 i przy jej pomocy zacząłem eksperymentować. Zlokalizowałem problem w następującym miejscu. Mapuję ROM przy pomocy remapollo do 3.1, domyślam się że problem leży w łatach instalowanych przez Setpatch (wersja 44.17 ta z OS3.9). Po kolei, po zmapowaniu Kicka3.1 odpalam whichamiga: FPU - not available, MMU - running, następnie Setpatch (wersja 43.7 z pakietu AmiSYS) i znowu whichamiga: FPU - 68060fpu, MMU - running, natomiast gdy użyję Setpatch 44.17 zainstaluje poprawki z wyłączeniem scsi.device (mam FastATE), to po ponownym resecie Amigi wystartowaniu bez s-s, jakiej bym nie użył komendy Setpatch, FPU za każdym razem jest "not available".