[#1] Amiga i dwa wewnętrzne napędy dyskietek - problem gdy chcę jeden odłączyć.
Mam Amigę 300D i dwa napędy dyskietek. Chciałbym jeden odłączyć (miałem hd ale padł a ten drugi słabo czyta dyskietki). Niestety gdy go wypnę to system i tak go szuka i wyrzuca błąd df1:
Co ciekawe gdy listwa jest pusta (oba napędy wypięte) wyrzuca dwa błędy dla obu stacji.
W czym może tkwić problem? Listwa nie jest na tyle inteligentna by wykrywać, że ma przeplot i powinny być dwa napędy. Wyrzuciłem df1 z mountlisty (;) ale nic to nie dało. Jak dobrze pamiętam była jedna krótka tasiemka, df0 i wszystko grało. Teraz nie może zapomnieć o tej drugiej...
Niestety nie mam pojęcia gdzie jest ta krótka ale gdy nie ma przeplotu to nie powinno być chyba różnicy?
[#2] Re: Amiga i dwa wewnętrzne napędy dyskietek - problem gdy chcę jeden odłączyć.

@Rafał A-3000, post #1

A nie ma zworki na płycie głównej żeby ustawić jedną stację lub 2 ?
[wyróżniony] [#3] Re: Amiga i dwa wewnętrzne napędy dyskietek - problem gdy chcę jeden odłączyć.

@PrzemasIII, post #2

Bodajże J351 powinna być ustawiona w pozycji 2-3 (jako brak)

Ostatnia aktualizacja: 17.08.2013 21:13:40 przez Tom Rain
[#4] Re: Amiga i dwa wewnętrzne napędy dyskietek - problem gdy chcę jeden odłączyć.

@Rafał A-3000, post #1

Przede wszystkim, zależy w które miejsce masz wpiętą stację. Powinna być na złączu bez przeplotu, jeżeli jest pojedyncza. A zworka to na 2-3 pin od strony złącz.
[#5] Re: Amiga i dwa wewnętrzne napędy dyskietek - problem gdy chcę jeden odłączyć.

@Tom Rain, post #3

Znalazłem. Trzeba było odkurzyć zorro by do niej dojść ale już wyłączyłem df1. Dziękuję za pomoc.
A ja tyle wojowałem ze zworkami stacji i taśmami. Tamtą stację podłączałem tak dawno, że zapomniałem już zupełnie o zworce...
Dziękuję i pozdrawiam!
[#6] Re: Amiga i dwa wewnętrzne napędy dyskietek - problem gdy chcę jeden odłączyć.

@Rafał A-3000, post #5

No i good :)

Pozdrawiam :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem