kategoria: A600
[#1] Co dalej HDD FDD czy coś innego by grac?
Cześć i czołem jestem nowy mianowicie odnalazłem swoją Amige 600 którą dostałem 19 lat temu no i aż się prosi by pograć w coś tylko problem jest taki brak dyskietek :( a na forum widziałem że można podłączyć HDD jakieś czytniki kart czy coś tego typu no i pytanie jest teraz do was takie co najlepiej wybrać by to łatwo podłączyć i najlepiej by nie kombinować w lutowanie czegoś itp bo moja amiga jeszcze nie była rozkręcana i nie chce jej zbytni demolować a chce pograć podajcie mi linki by w łatwy sposób wgrać na ten nośnik gry i móc grać
[#2] Re: Co dalej HDD FDD czy coś innego by grac?

@SuperFrog1993, post #1

[#3] Re: Co dalej HDD FDD czy coś innego by grac?

@SuperFrog1993, post #1

witam,

wow... co tu pisze?
[#4] Re: Co dalej HDD FDD czy coś innego by grac?

@Art, post #2

Czy taki sprzęt dostane na allegro? jak tak to bardzo bym prosił o link
czy takie coś pójdzie pod moją 600?
link

Ostatnia aktualizacja: 07.09.2013 10:51:38 przez SuperFrog1993

Ostatnia aktualizacja: 07.09.2013 10:52:12 przez SuperFrog1993
[#5] Re: Co dalej HDD FDD czy coś innego by grac?

@SuperFrog1993, post #4

Tutaj masz zestaw startowy z adapterem

a tutaj CF z softem

Sprawdz wersje kickstartu bo z tego co sie orientuje to te bardzo wczesne wersje nie miały wsparcia dla HD/CF. Jak jest 37.30 to powinno być ok.
[#6] Re: Co dalej HDD FDD czy coś innego by grac?

@SuperFrog1993, post #4

Tak, ten z linka będzie działał.
Jest bardzo dużo materiału na PPA i ogólnie w sieci. Poszperaj, pozaglądaj, poucz się i zrobisz fajny systemik. To niesamowita frajda "wskrzesić Amige" :P

Ostatnia aktualizacja: 07.09.2013 11:11:46 przez Art
[#7] Re: Co dalej HDD FDD czy coś innego by grac?

@SuperFrog1993, post #4

tak bierz to za 20 zł

Ostatnia aktualizacja: 07.09.2013 12:07:00 przez Dorian3d
[#8] Re: Co dalej HDD FDD czy coś innego by grac?

@Art, post #5

5zł

3,33

Ostatnia aktualizacja: 07.09.2013 12:11:23 przez Dorian3d
[#9] Re: Co dalej HDD FDD czy coś innego by grac?

@SuperFrog1993, post #1

KLIK.
[#10] Re: Co dalej HDD FDD czy coś innego by grac?

@TUPCOM, post #9

Chciałem zwrócić uwagę że A600 (a taką ma wątkotwórca) jest niższa od A1200 w związku z czym część propozycji z linku będzie działać ale tylko przy otwartej obudowie, jedna zmieści się ale blokuje procesor co oznacza niemożliwość założenia turbo czy fastu na niego. Do części tych najtańszych trzeba dokupić tasiemkę i samemu dorobić zasilanie. Ze wszystkich proponowanych polecam ten ostatni z wiadomości na którą odpisuje, tyle że ciężko go trafić.

Pozdrawiam
[#11] Re: Co dalej HDD FDD czy coś innego by grac?

@RadoslawF, post #10

CF 2 IDE+ to dzieło Rafała. W mojej A600 spisuje się wyśmienicie.

GRAFFITI.
[#12] Re: Co dalej HDD FDD czy coś innego by grac?

@SuperFrog1993, post #1

A twoja amiga jaki ma kickstart 2.0 ale jaki 299 ,300 czy 350 ?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem