[#1] Let's play - Yo! Joe!
Chciałbym zachęcić do oglądania i komentowania naszego lets'playa, którego tematem jest amigowski klasyk "Yo! Joe". Grę przeszliśmy wraz z Kornim grając w trybie na dwóch graczy, komentarz do gry prowadzimy w języku polskim.
Jak na razie przygotowaliśmy pierwszy odcinek przedstawiający pierwszą planszę. O ile nie okaże się to totalną klapą wrzucimy kolejne.
-- Link --

Ostatnia aktualizacja: 22.09.2013 23:18:54 przez Orson
[#2] Re: Let's play - Yo! Joe!

@Orson, post #1

Czasami pogram w yo joe, ale zawsze błądziłem i nie przeszedłem nawet pierwszej planszy.
Teraz już wiem gdzie iść :)
Fajny pomysł :)
[#3] Re: Let's play - Yo! Joe!

@KJB, post #2

ja pierwszy przeszedłem. siedzi, pije i chrupki A dawno temu, grając w to we 2 po raz pierwszy u kolegi, nawet całą grę.
[#4] Re: Let's play - Yo! Joe!

@Orson, post #1

Bardzo przyjemnie wam to wyszło, bez niepotrzebnych udziwnień. Miło się słucha komentarzy podczas
gry, inaczej niż w innych filmach "o przechodzeniu", nie jest cicho.

Fajna ta gierka, muszę w nią pograć ok, racja
[#5] Re: Let's play - Yo! Joe!

@Orson, post #1

Wstawiam poprawiony link, teraz kierować będzie on do playlisty, do której dołączane będą kolejne odcinki. Na chwilę obecną wysłaliśmy już dwa kolejne.

--- Link ---
[#6] Re: Let's play - Yo! Joe!

@Radek_Cz, post #4

Ja sobie dzisiaj pograłem i muszę przyznać że to bardzo fajna gierka. Przyciągająca. Dzięki za podpowiedź tego tytułu.OK
[#7] Re: Let's play - Yo! Joe!

@Orson, post #5

Fajna gierca na 2 na raz!

Zna ktoś więcej tytułów platformówek na Ami dla dwóch graczy na raz?
[#8] Re: Let's play - Yo! Joe!

@BULI, post #7

mac & joe, naughty ones

EDIT:
http://hol.abime.net/hol_search.php?N_ref_genre_category=12&N_nb_player_sim=2

Ostatnia aktualizacja: 24.09.2013 15:38:04 przez Mir3k
[#9] Re: Let's play - Yo! Joe!

@BULI, post #7

Global Gladiators oraz The Blues Brothers. Drugi z tych tytułów nagrywany jako kolejny.
[#10] Re: Let's play - Yo! Joe!

@Mir3k, post #8

Naughty Ones jest swietny! I szalenie zapomniany przez amigowcow.

IMHO dwa najlepsze quasi-platformery to Rod-Land /przegenialna konwersja, grywalnie rowna o ile nie lepsza od Arcade/ oraz Parasol Stars /rowniez zapomniane cudo, w swietnej amigowej wersji/
[#11] Re: Let's play - Yo! Joe!

@michalmarek77, post #10

Dzięki Panowie za odświeżenie pamięci. Ostatnio często udaje mi się namówić żonę na wspólną rozrywkę przy Ami- właśnie kończymy Alien Breed Tower Assault OK
[#12] Re: Let's play - Yo! Joe!

@BULI, post #11

Moją ledwo udało mi się parę razy namówić na Lotusa... :)
[#13] Re: Let's play - Yo! Joe!

@recedent, post #12

Lotus II już zaliczony :D
[#14] Re: Let's play - Yo! Joe!

@Orson, post #1

Super, 1000 razy lepsze od "gimbusowych" lets'playów.
@BULI - respect dla Żony.
[#15] Re: Let's play - Yo! Joe!

@Robii_k, post #14

Przekaże ;)
[#16] Re: Let's play - Yo! Joe!

@Orson, post #1

Nice ^^
[#17] Re: Let's play - Yo! Joe!

@recedent, post #12

Moja i tak dobrze że nie każe mi się wyprowadzić wraz z całym moim retro sprzętem. Choć muszę powiedzieć że sama nocy nie przesypiała grając w Settlersów.
Ale myślę że jesteśmy troszkę poza tematem wątku.
[#18] Re: Let's play - Yo! Joe!

@Orson, post #1

Dobro! Kliknąłem zdecydowaną łapkę w górę ;)
[#19] Re: Let's play - Yo! Joe!

@Orson, post #9

Kiedyś grałem w "Global Gladiators" na Ami tyle, że w pojedynkę.
Dziś zapuściłem tytuł po latach (świetnie wykonany, chociaż to cever z SEGI- grafika, animacja, dźwięk i cała reszta) ale opcji na dwóch graczy nie znalazłem? :(
[#20] Re: Let's play - Yo! Joe!

@BULI, post #19

Może podczas grania wystarczy pocisnąć w drugiego joya?
[#21] Re: Let's play - Yo! Joe!

@BULI, post #19

Bo nie ma opcji na dwóch :D
[#22] Re: Let's play - Yo! Joe!

@parallax, post #21

Nie wiem jak BULI ale ja zasugerowałem się wypowiedzią Orsona.

Ostatnia aktualizacja: 13.10.2013 15:01:10 przez deez
[#23] Re: Let's play - Yo! Joe!

@deez, post #22

Wychodzi na to, że nie ma opcji na dwóch, bo nawet HOL o tym mówi :(
[#24] Re: Let's play - Yo! Joe!

@BULI, post #23

Rzeczywiście, coś nieźle namieszałem. Pamięć bywa zawodna - ostatnio w to grałem jakieś 10 lat temu i nie wiedzieć czemu zdawało mi się, że da się grać na dwóch graczy. To zapewne przez tytuł, w końcu jest tam Mick & Mack.
[#25] Re: Let's play - Yo! Joe!

@BULI, post #23

Najprościej jest odpalić grę aby się przekonać, skoro się nie pamiętapomysłpomysłpomysł
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem