[#1] SuperFrog zaba wymagania?
Witam , jestem tutaj nowy , witam wszystkich forumowiczów, i mam duża prośbę dla Amigowca z gdańska , dla synka który chce zobaczyć jak to się grało kiedyś potrzebuje gierkę superfrog taka żabą się chodziło kojarzy ktoś z tutejszych graczy? posiadam Amige 500 ile potrzeba pamieci do uruchomienia tej gierki ? czy potrzebna tez jest karta graficzna ? czy Amiga poradzi sobie z ta gierką , szczerze nie pamiętam to było ponad 20 lat
[#2] Re: SuperFrog zaba wymagania?

@Gdanszczanin20, post #1

1MB CHIP zalecane. Żadna graficzna nie jest potrzebna ;)
Szkoda że na RetroKompie nie byłeś, bo by się coś wykombinowało na miejscu ;)
[#3] Re: SuperFrog zaba wymagania?

@Gdanszczanin20, post #1

nie pamietam czy 0,5MB czy 1, ale jak masz a500 to pewnie masz tam pod klapka dodatkowa pamiec.
karty graficznej nie potrzebujesz, gra dziala na a500.
http://emulacja.net/amiga/gra/superfrog.html tu jest jakas informacja o grze, mysle ze mozesz tez znalezc wiecej uzywajac google "amiga superfrog"
[#4] Re: SuperFrog zaba wymagania?

@stefkos, post #3

dziękuje wam za szybką odpowiedz synek będzie się cieszył , ostatnie pytanie czy jest polska wersja językowa z angielskiego jestem noga
[#5] Re: SuperFrog zaba wymagania?

@Gdanszczanin20, post #4

Ja się nie spotkałem z polską wersją ;)
[#6] Re: SuperFrog zaba wymagania?

@Gdanszczanin20, post #4

Ty tak na poważnie, czy jaja sobie robisz? Ile jest do czytania/słuchania w SuperFrogu? Wstawki między poszczególnymi światami? Podpisy w Intrze? Zaręczam, że bez znajomości jakichkolwiej języków (nawet polskiego) doskonale je zrozumiesz. Obrazki mówią same za siebie.

A, gdyby jednak był problem - EXIT oznacza wyjście z poziomu.
[#7] Re: SuperFrog zaba wymagania?

@recedent, post #6

Jak nie ma Superfroga po Polsku a Forest Dumb to co ?
[#8] Re: SuperFrog zaba wymagania?

@Gdanszczanin20, post #1

Kiedyś taki jeden gościu dzięki PPA zawitał u mnie w domu i mu nagrałem Superfroga, a właściwie dla jego dziewczynyOK Z Gdańska miałbyś jednak kawałekok, racja

czy potrzebna tez jest karta graficzna ?

Tak i konieczne minimum to 16 MB ;)

A tak serio, to powinna pójść na Twojej A500OK
[#9] Re: SuperFrog zaba wymagania?

@Gdanszczanin20, post #1

A500 z 1MB i na pewno pójdzie.
[#10] Re: SuperFrog zaba wymagania?

@Tom Rain, post #2

Kurcze, chętnie pograłbym w SuperFroga na mojej A500, tymbardziej, że kupiłem ją niedawno z pudłem dyskietek, z której żadna poza Workbenchem nie działa a chętnie bym pograł w znane mi z dzieciństwa klasyki. Może ktoś z gdańskich kolegów coś pomoże? Jestem mobilny i uzbrojony w nowe dyskietki :)
[#11] Re: SuperFrog zaba wymagania?

@Wiśnia87, post #10

A może by tak kupić orginałpomysł
[#12] Re: SuperFrog zaba wymagania?

@sebbb, post #11

Albo słownik? pomysł
[#13] Re: SuperFrog zaba wymagania?

@KJB, post #12

Zaopatrzę się w jedno i drugie OK
[#14] Re: SuperFrog zaba wymagania?

@Gdanszczanin20, post #1

1 mb CHIP i dużo cierpliwości, bo z tego co pamiętam to kolejny przykład nie najlepszego sterowania. Brak obsługi drugiego przycisku fire powoduje że musimy wychylać dżojstik/pad w górę żeby skakać.
[#15] Re: SuperFrog zaba wymagania?

@Wiśnia87, post #13

Eeee, to drugie nie było do ciebie :P
[#16] Re: SuperFrog zaba wymagania?

@charliefrown, post #14

To chciałbyś fajerem skakać? pomysł Zdecydowanie tak jest lepiej jak jestOK Może za dużo się nagrałeś na konsolachpomysł
[#17] Re: SuperFrog zaba wymagania?

@parallax, post #16

Żeby skakać fire'm wystarczy pozmieniać kabelki, wszystko da się zrobić OK
[#18] Re: SuperFrog zaba wymagania?

@BULI, post #17

Poważnie? pomysł Kurde, będzie trzeba tak zrobić
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem