Witam
Zakupiłem a ebayu kilka gier w które grałem w dzieciństwie. Chciałbym wiedzieć w jaki sposób zabezpieczacie oryginalne dyskietki. Gry odpaliłem tylko raz w celu przetestowania. Dyskietki planuję zapakować próżniowo. Co o tym sądzicie? Macie może prostsze/lepsze sposoby na zabezpieczenie swoich cennych dyskietek?
Próżniowo nie próbowałem, ale tak jak na obrazku owszem
Wydaje mi się, że to jest najprostszy sposób na zabezpieczenie, a nie kombinowanie z próżnią
P.S. To się tyczy nie tylko oryginalnych dyskietek
A teraz serio
Ja specjalnie jakoś nie zabezpieczam Są sobie w plastikowych pudełkach, a pudełka w szufladzie Odkąd pamiętam tak je trzymam i dyskietki są w porządeczku, działają Lepiej też trzymać nie za blisko urządzeń elektrycznych
Dobrze że humor was nie opuszcza. Pytanie było jak najbardziej poważne :) Panowie ;) Widziałem że różne osoby trzymają dyskietki w plastikowych foliach. Gry te mają dla mnie wartość sentymentalną dlatego chce aby zostały dobrze "zakonserwowane".
Ostatnia aktualizacja: 21.12.2013 19:12:36 przez Wosiu
Ostatnia aktualizacja: 21.12.2013 19:15:03 przez Wosiu
Na wszelki wypadek zrób sobie kopie zapasowe i trzymaj je z dala od dyskietek z oryginałami. To znaczy w innym miejscu. Może w szafie? Ale nie w piwnicy i nie na strychu.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.