[#1] Podmiana/dodanie ikonek katalogów
Hej. Szukam łatwego sposobu na hurtową podmianę ikonek katalogów. Chodzi o to, żeby podmienić na danej partycji ikonki katalogów na jedną konkretną ikonkę, oraz dodać pliki .info do tych katalogów, które są bez ikonek.

Jest jakiś programik do tego ? Nic nie wygooglałem, a z dawnych lat pamiętam, że MagicWb miało jakis taki skrypt który nazywał się update drawers chyba.
[#2] Re: Podmiana/dodanie ikonek katalogów

@twardy, post #1

Jest takie cudo. Ale nie pamiętam niestety, jak się nazywa, a po przeprowadzce nie mam dostępu do mojej A1200... ale spróbuj DefDrawer11.lha w katalogu util/wb.
[#3] Re: Podmiana/dodanie ikonek katalogów

@twardy, post #1

Podepnę się nieco pod temat...

Patrząc na pliki #?.info w hex edytorze, pierwsze 4 bajty to $E3100001. Czy to wystarczy by przyjąć na 100% że mam do czynienia z ikoną? Czy może lepiej sprawdzać 8 bajtów $E310000100000000?
[#4] Re: Podmiana/dodanie ikonek katalogów

@forge, post #3

trzeba tez pamietac ze ikony są różnego typu. PROJECT, KICK, DIRECTORY, TOOLS, DISK, TRASHCAN
[#5] Re: Podmiana/dodanie ikonek katalogów

@Norbert, post #4

Przeca autor wątku napisał, że:
"Szukam łatwego sposobu na hurtową podmianę ikonek katalogów".
[#6] Re: Podmiana/dodanie ikonek katalogów

@twardy, post #1

A co do łatwej podmainy hurtowej to zainstaluj sobie pakiet DefIcons czy jakiegoś Opusa, i dopisz tam ikonkę do definicji katalogu.
Po czym usuń hurtowo stare ikonki (pliki .info), i wtedy dodaj hurtowe nowe ikonki do katalogów poprzez opcję "Pokaż ikonkami", czy "Pokaż wszystkie pliki".
Można też zrobić sobie jakiś dedykowany temu guzik "Add icon"...
[#7] Re: Podmiana/dodanie ikonek katalogów

@twardy, post #1

gdyby ktoś jeszcze szukał... http://aminet.net/package/util/wb/2b_Replacer302
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem