[#1] setpatch
mam kolejny problem :( setpach zawiesza mi Amige przy botowaniu z dysku twardego. czy ktos wie jak usunac ten problem?? gdy usune setpatcha wtedy moj Wb ma tylko 16 kolorow :(
[#2] Re: setpatch

@witekk, post #1

Może to jakiś wirek?
[#3] Re: setpatch

@mailman, post #2

watpie :P w oryginalnym wb ?? :P
[#4] Re: setpatch

@witekk, post #1

A jaki masz AmigaOS?

[#5] Re: setpatch

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #4

OS 3.0. Wb 3.0
[#6] Re: setpatch

@witekk, post #5

A jaki masz sprzęt A1200 jak tak to jaką , masz tam jakieś karty turbo, dodatkowy ram itd
No i gidze masz umieszczony SetPatch , na początku S-s
[#7] Re: setpatch

@witekk, post #5

To nie będzie wina setpatcha i też nie jego wina, że WB jest tylko w 16 kolorach, bo setpatch nie ma nic do tego tylko iprefs, które wczytuje ustawienia. Jakbyś miał nowszy system to możliwe, że przez nowy scsi.device w rom-update, a tak to nie wiadomo, bo nie wiadomo jaki masz konfig i co siedzi na twoim dysku i w startup-sequence, sprawdź tego setpatcha.

Failat 21 - jak nie masz to dopisz może pomoże.

SetPatch quiet

...

[#8] Re: setpatch

@Olo, post #6

Mam A1200 z Apollo 1240/25, dysk a na tym dysku komenda setpatch na samym poczatku z opcja QUIET w s-s, mala uwaga system sie laduje gdy wykasuje biblioteke 68040.library :P
[#9] Re: setpatch

@witekk, post #8

[#10] Re: setpatch

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #9

nic nie pomoglo, jedyne co pomoglo to ustawienie setpatch nocache :(
[#11] Re: setpatch

@witekk, post #10

To zainstaluj RemApollo, jak dalej będzie tak samo to dopisz w s-s przed loadwb, a nawet wcześniej cpu cache. Najlepiej to niech się wypowiedzą obecni użytkownicy kart Apollo.

[#12] Re: setpatch

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #11

witam setpatch ma bardzo duzo do kolorow pozwala zobaczyc systemowi kosci aga tak by komp widzial 32 lub 64 kolory tylko i zadna inna komeda jesli setpatcha nie bedzie tego nie poprawi tak jak kolega napisal cpu cach musisz miec w startupseqence i orginalna z wb3.0 040 lib najlepiej uzyj snopdosai sprawdz sobie gdzie wywala blad.
[#13] Re: setpatch

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #11

RemApollo poza tym ze wgralo mi kcika 3.1 nic nie pomoglo :(
[#14] Re: setpatch

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #7

hmmm. znalazlem chyba problem - sprzetowy. gdy wyciagne ram z apolla wtedy setpatch laduje sie normalnie i nie musze juz wlaczac CPU CACHE, ktore i tak sie zawieszalo. ale co do tego wszystkiego maja ramy?? i czemu dzialaja bez tej opcji??
[#15] Re: setpatch

@witekk, post #8

Bo do Apollo 1240/25 jest inny 68040.library. Ten na dyskietce jest dla A4000 z 68040/25MHz.
[#16] Re: setpatch

@witekk, post #13

A gdzie masz dyskietkę z 68040.library dla Apollo. Była dołączana do karty.
[#17] Re: setpatch

@witekk, post #14

Jak już pisałem winny jest 68040.library. Potrzebujesz tego dla Apollo.
[#18] Re: setpatch

@kmilota, post #17

biblioteke mam. ale skad mam wziac bibliotek dla apolla 1240/25 ?? skolowalem kosci 4 mb i 8 mb niektore dzialaly i to bez problemu :/ moze ktos napisze jakie ma 32 mb kosci w karcie apollo

Ostatnia modyfikacja: 06.04.06 19:39
[#19] Re: setpatch

@witekk, post #18

Mógłbym posłać Ci na mejla wersje które używałem mając 040/40, ale nie podałeś adresu.

[#20] Re: setpatch

@11MASTEr, post #19

Najważniejsze - to odpowiednia wersja set patch'a !!! 39.6 bćdzie sić wieszał. Ja mam 40.16 i oczywiście odpowiednie biblioteki 040 o40 i nie mam problemu, a używam Apollo 040 i Apollo 060
[#21] Re: setpatch

@11MASTEr, post #19

prosze o te programiki i biblioteki jesli mozna na m-a-r-c-o-n@go2.pl. z gory serdecznie dziekuje :)
[#22] Re: setpatch

@witekk, post #21

Dzieki wszystkim za pomoc. ale wyglada na to ze nie jest to wina softu. sprobuje zalatwic sobie jakies nowe kosci pamieci, podobne do tych na ktorych chodzil mi cache tylko ze wieksze, bo 8 mb to zamalo troche ;). Dzieki jeszce raz zamykam temat
[#23] Re: setpatch

@witekk, post #22

Odgrzeje starego kotleta..mam problem przy C:IPrefs w SS, system sie wiesza, jezeli tego nie zaremuje. Konfig to A1200 z apollo 060. Setpatche rozne testowalem libsy mam z apollo, dzialaja poprawnie. Jakies pomysly??

[#24] Re: setpatch

@MrT, post #23

Uruchom Amige bez s-s (bootmenu) i dopiero potem uruchom s-s z CLI.
Czy inne IPrefs sprawdzales ?
A SnoopDos pokazuje cos podejrzanego?
[#25] Re: setpatch

@MrT, post #23

Jest na aminecie cos takiego jak FastIPrefs - sprawdz.

[#26] Re: setpatch

@11MASTEr, post #25

Juz ok, wystarczyla podmianka:)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem