[#1] wget
Bardzo przydatny kawałek softu, ale na tyle, żeby go umieszczać w kilku miejscach w systemie? U mnie jest np. w Development/GG/bin/ i w OWB/Datas, mam go także w IDE/cubic (to już nie na partycji systemowej). Dlaczego nie możemy go mieć po prostu w C:, są jakieś ograniczeniia licencyjne czy względy czysto praktyczne?
[#2] Re: wget

@Zbysiuk, post #1

Możliwe, że ten z OWB pobiera duże pliki (na odpowiednim filesytemie) - tak sobie gdybam nie badałem tematu.
[#3] Re: wget

@Zbysiuk, post #1

Mozliwe ze to rozne wersje tego programu lub dlatego że dany program/pakiet wymaga go we wlasciwym miejscu.
[#4] Re: wget

@Norbert, post #3

Faktycznie, te w moim systemie różnią się zasadniczo, tak jakby to były kompilacje do specjalnych zastosowań. Tylko dlaczego w ten sposób robić, to komplikuje sytuacje? Jeśli jakiś człowiek (np. ja) wymyśli sobie, że chce użyć wgeta, to skąd ma wiedzieć którego? - To po pierwsze. Potem (zakładając, że drąży temat) ściągnie program z np. Aminetu czy innego Morphos-files i nieświadomie wpakuje do c: i... jaką ma pewność, że dajmy na to OWB będzie działało poprawnie? - To po drugie.
[#5] Re: wget

@Zbysiuk, post #4

Przetestować i już.
[#6] Re: wget

@Zbysiuk, post #1

Ten z SDK jest skompilowany pod ixemul i może być używany w skryptach bashowych. Ten z OWB - nie wiem, ale jest tam, żebyś nie potrzebował instalować SDK do instalacji fontów w OWB. Cubic - to już sprawa autora pakietu.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem