[#1] Zakopane kardridże Atari
Wielokrotnie czytając o początkach firmy Atari (raczej o początku końca) natknąłem się na ciekawą zmiankę o zakopywaniu niesprzedanych kardridży z totalnym niewypałem tzn grą ET. Okazało się że Microsoft zadał sobie dużo trudu (i pieniędzy) żeby je odnaleźć. Ciekawe dlaczego ?? Co koledzy Amigowcy o tym sądzą ??

http://www.sadistic.pl/microsoft-odkopalo-kartridze-atari-z-gra-et-vt288894.htm?highlight=atari
[#2] Re: Zakopane kardridże Atari

@Atryda, post #1

[#3] Re: Zakopane kardridże Atari

@amizet, post #2

Znaleziono w stanie Nowy Meksyk w USA
[#4] Re: Zakopane kardridże Atari

@Norbert, post #3

Pewnie w Strefie 51. ;)
[#5] Re: Zakopane kardridże Atari

@Atryda, post #1

Ciekawe dlaczego ?? Co koledzy Amigowcy o tym sądzą ??

Sądzę dokładnie nic.
Pieniądze Microsoftu, a bogaci mają dziwne zachcianki.
[#6] Re: Zakopane kardridże Atari

@Atryda, post #1

Tu masz więcej troszkę (na benchmarku)
[#7] Re: Zakopane kardridże Atari

@adam_mierzwa, post #6

Jeśli gry były niewypałem to najszybciej i bez kosztów się tak tego pozbyli. Mało ekologicznie ale pomyślcie ile trujących substancji się utylizuje w krajach 3go świata? A biedne dzieci rozbierają to dziadostwo za przysłowiową miskę ryżu.

Gdyby znaleziono coś do Ami to pewnie bym się bardziej tematem zainteresował. A najlepiej jakieś leżaki magazynowe a nie wyrwane z ziemi, na wpół skorodowane kartridże które jedynie na odzysk metali szlachetnych można odzyskać. Pod warunkiem że jest tam coś więcej niż eprom.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem