kategoria: WinUAE
[#1] Winae, superhires ecs
Wiadomo, że shires na ecs i aga działają inaczej. Na ecs jest tzw. "scrambled" palette. U mnie na ecs shires nie działa. Są dziwne kolory. Powinno działać od wersji 1.4 bodajże, od wielu wersji nie działa. Mógłby to ktoś potwierdzić? Oczywiście, dotyczy to także ekranów Productivity na ECS.
[#2] Re: Winae, superhires ecs

@cholok, post #1

Generalnie nie używam UAE, więc nie wiem czy to działa czy nie działa, ale...

Czy ekrany ECS testujesz na Kickstarcie pochodzącym z maszyny z koścmi ECS (np. A3000) ? Kickstarty dla maszyn AGA nie mają wsparcia dla trybów z paletami scrambled (bo jak sam zauważyłeś, działają one inaczej).

Ostatnia aktualizacja: 08.07.2014 11:54:27 przez strim_
[#3] Re: Winae, superhires ecs

@cholok, post #1

SuperHires jak i SuperHires Laced zawsze działał (dosyć często go używam). Zarówno pod AOS2.x jak i 3.x
[#4] Re: Winae, superhires ecs

@APC74, post #3

ECS? Na AGA to oczywiste.
[#5] Re: Winae, superhires ecs

@cholok, post #4

ECS - AOS 2.1 to emulowana A600, AOS 3.x to emulowana A3000.
Screen z A600:

Ostatnia aktualizacja: 08.07.2014 12:18:08 przez APC74
[#6] Re: Winae, superhires ecs

@strim_, post #2

Faktycznie, to kwestia kickstartu (nie wiedziałem o tym). Dziwne, bo jeśli na np. A1200 włączę w bootmenu ECS i wtedy wybiorę shires, to sieczka.
[#7] Re: Winae, superhires ecs

@cholok, post #6

Taka kombinacja u mnie działa (Dziwne, u mnie działa (TM) ;) ). A1200, ECS, SHires Lace:

Kilka ustawień z WinUAE, na które warto zwrócić uwagę:

Jeśli to nie pomoże, to albo jest to wina Filtrów w emulatorze, albo sam już nie wiem.

Ostatnia aktualizacja: 08.07.2014 12:46:55 przez APC74
[#8] Re: Winae, superhires ecs

@APC74, post #7

Faktycznie działa, ale kilka różnic jest. Czyli obsługa w kickstarcie jest, bo użyłem romu z A1200. Wcześniej miałem ustawienia kompatybilny z A1200 i wtedy nie działa. Z generic działa.

Czyli na prawdziwej A1200 zgodność z ECS nie jest 100%?
[#9] Re: Winae, superhires ecs

@cholok, post #8

Czyli na prawdziwej A1200 zgodność z ECS nie jest 100%?

Paradoksalnie jest niższa niż pod WinUAE - przynajmniej na mojej A1200 (wczesna wersja by C=, ROM 3.0 - jedna z pierwszych rewizji).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem