[#1]
Pomocy! Już nie mam pomysłów
Witam
Panowie pomóżcie bo już zaczynam przechodzić załamanie nerwowe.
Otóż od 2 miesięcy walczę jak lew i nic. Mój konfig blizzard 1260 i blizzard 1220/4, dwie płyty 1D4, w tym jedna po timing fixie, dysk ibm 8gb lub czytnik sd-ide z różnymi kartami. Kickstarty 3.0 i 3.1 do testów.
Otóż chodzi o tzw checksum errory, zawieszki i głupoty w syspeed drive test, najpierw sporadyczne przy zmianie systemu plików, potem częste a na końcu już doprowadzające do szału. Ponieważ mam jeszcze indi mk2 i fast atę to zacząłem od napięć bo myślałem że taki kombajn to trochę ciągnie. Na blizzku zawsze 3,27 bez względu na cokolwiek. Reszta napięć stabilna jak skała. Kondensatory przelutowane na obydwu płytach, Na początku obwiniałem kartę turbo i złe biblioteki 040 i 060. Podmieniłem chyba wszystkie wersje i nic to nie dało. Potem taśmy do ide, wymieniłem chyba z pięć o różnych długościach i to samo. Raz dysk 2,5 cala a raz karta sd, raz system 3.9 raz 3.1 zawsze po jakimś czasie doopa, albo pada walidacja albo checksum error albo cos tam jeszcze związane z dyskiem. Podmieniane kick-i, karty turbo, raz z fast atą a raz nie, raz katowana amiga działa 1 dzień bez problemu a na drugi sypie bykami. Bez względu na płytę i resztę komponentów. Podejrzewam gniazda kickstartów, choć podejrzane że na obydwu płytach cienko to działa. Bez względu jaki system plików jest na partycji zawsze kiszka. Pokierujcie bo wyrzucę na śmietnik za maltretowanie psychiczne.