kategoria: Programy
[#1] Nie che się uruchomić...
Pt1210 nie chce mi zadziałać z dysku, i nie wiem co mam zrobić. Jak zawszę po instalacji nowego Wb pobrałem z strony Autora, lecz tym razem jest coś nie tak. Jedyne co działa to obraz adf a wersje po OS nie chcą zadziałać. SnoopDos pokazuje tylko że PT1210 read ok i Readme.txt read ok i tyle. Mógłby ktoś to dla mnie sprawdzić, dzięki.

Ostatnia aktualizacja: 11.08.2014 15:14:08 przez amizet
[#2] Re: Nie che się uruchomić...

@amizet, post #1

wlacz w snoopdos pokazywanie wszystkich "funkcji", a nie tylko wybranych.
[#3] Re: Nie che się uruchomić...

@Norbert, post #2

Chciałem to zrobić ale gdy włączę SnoopDosa i wejde do MyFiles gdzie mam PT1210 to system się resetuje i wywala mi Guru. Miał bym do ciebie małą prośbę zrobił byś mi adf-a z VirusZ i HDTollBox, bo pong777 już podobno gotki wysyła. Wydaje mi się że Amidze coś dolega strasznie wolno mi montuje dyskietki tak samo nagrywa też wolno jak i rozpakowuje pliki. W SysInfo wszystkie pomiary w normie a jak w realu się coś robi to widać że Amidze coś dolega.

Instalowałem już dzisiaj dwa razy system i za każdym razem było tak samo z tym PT1210, System instaluje na WinUae i później robię System.zip i instaluje na Amidze z dyskietki Real Amiga z pakietu Clasic/Wb na 68k jak i na Light jest tak samo. Ostatnio miałem Full-a ale to PT które tam miałem usunąłem.

To jak byś miał chwile i zrobił byś mi tego adf to by było fajnie, dzięki.
[#4] Re: Nie che się uruchomić...

@Norbert, post #2

Logi z Snoopa, jak byś dał rady sprawdzić archiwa PT1210 u siebie to też by było spoko.

Ostatnia aktualizacja: 11.08.2014 17:38:42 przez amizet
[#5] Re: Nie che się uruchomić...

@amizet, post #4

Program jest bardzo upierdliwy.
Z dyskietki dziala, ale tylko jesli ona bootuje.
Wpisanie sciezki dostepu do pliku nie skutkuje uruchomieniem programu.
Podobnie jest jesli program jest nagrany na dysku.

Rozwiazanie jest bardzo proste :)
Jesli np sciezka do programu to:
sys:pt1210/c/pt1210
to program uruchomi sie jesli bedziemy w katalogu sys:pt1210 i wpiszemy
c/pt1210
Inaczej nie zadziala :)

Ostatnia aktualizacja: 11.08.2014 20:47:15 przez Norbert
[#6] Re: Nie che się uruchomić...

@Norbert, post #5

Teraz jest tak.
[#7] Re: Nie che się uruchomić...

@amizet, post #6

Zrobilem to tak:
Przenioslem wszystkie pliki z dyskietki do utworzonego wczesniej katalogu na dysku twardym.
Wchodze w CLI do katalogu dh0:pt1210
potem wpisuje c/pt1210 i program uruchamia sie
[#8] Re: Nie che się uruchomić...

@Norbert, post #7

Uruchomiłeś sam program bez modułów, teraz sobie przypomniałem że w folderze mają być pliki, maiłem na początku jeden plik ten, pt1210 nie chciało się odpalić z tym modułem, i to mnie zmyliło. Teraz jak na to wpadłem to działa normalnie z myszki, skopiowałem pt1210 do myfiles/music i działa. Zapomniałem o tym że tak ma być, co do wolnego działania Amigi...

Ten moduł działa. Musi być kilka w folderze.

Ostatnia aktualizacja: 12.08.2014 03:21:16 przez amizet
[#9] Re: Nie che się uruchomić...

@amizet, post #1

Mam Blizzard 1260/66 Amiga 1D4 Workbench 3.1 bez wodotryków oraz 4Gb CF i wszystko działa na 100%
[#10] Re: Nie che się uruchomić...

@sebbb, post #9

Na pewno na 060/66 bo to całkiem inny procesor jest niż np: 030/25 które posiadam w A-500 na którym teraz używam pt1210. Choć nie wiem czy program korzysta z możliwości procesora 060 czy tylko z jego prędkości. I tego czy autorzy grają na tej wersji v1-mk1, czy posiadają swoją bardziej zmodzoną. Wersja komercyjna daje nam tylko namiastkę możliwości wykorzystania Amigi.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem