kategorie: A1200, Sprzęt
[#1] A1200 ZORRO + PICASSO II segmented mode !!
Witam

Jako świeży posiadacz slotów Zorro i karty graficznej PICASSO II ... mam problem z instalacją sterowników ... karta posiada 2MB pamięci ... i podczas instalacji sterowników SHAREWARE w wersji demo z aminetu wszystko przechodzi ok i karta wyświetla obraz ! ... gry działają .. problem jest w 24bitach workbench dostaje dziwne kolory ...
Natomiast gdy próbuje zainstalować PICASSO96 w pełnej wersji instalator wyświetla ---

WARNING !!
A PICASSO II running in segmented mode has been detected. This mode of operation in not compatible with Picasso96.

Z tego co się dowiedziałem karta ma Jumper przestawiający tryb SEGMENTED ale jej przestawienie nic nie zmienia.

Być może problem powoduje uszkodzona karta ? bądź uszkodzone sloty ?

W amidze posiadam karte Apollo Elbox 1230MK3 32Mb ram sloty Micronik 6860 w wer 4.02 a karta w wersji 1.6

Ostatnia aktualizacja: 21.08.2014 14:51:29 przez lukzer

Ostatnia aktualizacja: 21.08.2014 14:51:50 przez lukzer
[#2] Re: A1200 ZORRO + PICASSO II segmented mode !!

@lukzer, post #1

Nie doczytałem do końca ;)
Post do usunięcia.

Ostatnia aktualizacja: 21.08.2014 16:44:06 przez Skiba
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem