kategoria: Sprzęt
[#1] Czyżby czyżyk?
Czy to możliwe, że ograniczenie pamięci w turbinie Apollo może zostać zniesione poprzez zmianę softu w czipie? Więcej info w przedostatnim akapicie tego wątku.
[#2] Re: Czyżby czyżyk?

@Radek_Cz, post #1

Niestety pewnie problem jest w elektronice - kontrolerze pamięci. Bo jeśli to by była kwestia tylko firmware karty to by już dawno ktoś przerobił, albo o tym pisał.
[#3] Re: Czyżby czyżyk?

@Radek_Cz, post #1

dobry jest, 5 punktów za atak opalarką
jeśli chodzi o rom to gość chyba nie bardzo wie o czym pisze... raczej nie czytał tego wątku
[#4] Re: Czyżby czyżyk?

@Kilos, post #3

ooo tego nie widziałem :) czyli jest udana przeróbka na większe pamięci, teraz tylko zrobić jakiś zestaw kit na ładnej małej płytce z instrukcją gdzię się dolutować i sprzedawać :)
[#5] Re: Czyżby czyżyk?

@Kilos, post #3

O, ciekawe. Teraz tylko niech zrobią wersję dla plebsu i zaczną sprzedawać. Ciekawe jest też
to co zaobserwował ten gość, że Apollo ma możliwość obsługi więcej niż 64 mega ale z jakiegoś
niejasnego powodu producent nie zdecydował się na wprowadzenie tego. Z drugiej strony szkoda że nie obejdzie się bez lutowania.
[#6] Re: Czyżby czyżyk?

@Radek_Cz, post #5

Ja zrozumiałem tylko, że uzyskał 64 MB z jednego simma na jednym slocie- i to sprawdził w praktyce.
W teori na drugim slocie mógłby zrobić to samo i uzyskać łącznie 128MB, tylko w praktyce tego nie sprawdził.
[#7] Re: Czyżby czyżyk?

@BULI, post #6

Dokładnie, udało mu się uzyskać 64 MB w jednym Simmie. Na dwóch miał jakieś problemy i w doszedł do wniosku, że trzeba jeszcze się przyjrzeć temu bliżej. W sumie to 64 MB w jednym Simmie to też jest coś, gdy chcemy mieć Apolla w desktopie pod klapką.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem