[#1] Ręce opadają ! Znów mega aukcja
Nie dość ze to piraty to jeszcze sami twórcy udostępniają to za free.

http://allegro.pl/amiga-cd32-gry-hity-lat-80-90-same-klasyki-i4600870601.html#userFieldTab
[#2] Re: Ręce opadają ! Znów mega aukcja

@deejayremix, post #1

Debil zastawił sidła na jeszcze większych debili
[#3] Re: Ręce opadają ! Znów mega aukcja

@deejayremix, post #1

To piraty czy sami twórcy udostępniają ?

Fajny opis aukcji, Amiga to emulator komputera Amiga a AmigaCD32 to emulator Amiga CD32. Na moje oko to szkoły ten "biznesmen" jeszcze nie skończył.

Pozdrawiam
[#4] Re: Ręce opadają ! Znów mega aukcja

@deejayremix, post #1

Bardziej interesująca jest ta aukcja /klik/ tzn. była.

Ale co w niej takiego ciekawego, na pewno mechaniczna klawiatura w cenie 200 złotych z wysyłką, gdybym nie kupował czegoś innego to na pewno bym sobie kupił tą Amige.

Lecz dalej zastanawiające jest to czy przyszły właściwiej ma już takie cztery a ta będzie piąta, czy może udało się komuś kupić, komuś kto jeszcze takiej nie ma, oto jest pytanie.

Wręcz idealny temat
[#5] Re: Ręce opadają ! Znów mega aukcja

@amizet, post #4

Szczerze - jakbym nie czytał tego co napisałeś to kompletnie nie wiem o co Ci chodzi... Może podałeś link do złej aukcji?
[#6] Re: Ręce opadają ! Znów mega aukcja

@amizet, post #4

też nie bardzo rozumiem... sam miałem na to chęć choć mam już taką, to jakaś zbrodnia?
[#7] Re: Ręce opadają ! Znów mega aukcja

@amizet, post #4

Jaka zbrodnia i czego nie rozumiesz
[#8] Re: Ręce opadają ! Znów mega aukcja

@amizet, post #7

Lecz dalej zastanawiające jest to czy przyszły właściwiej ma już takie cztery a ta będzie piąta, czy może udało się komuś kupić, komuś kto jeszcze takiej nie ma, oto jest pytanie.

nie rozumiem dlaczego miało by to być dla mnie "zastanawiające"?
no ale sorry w sumie Ty możesz się zastanawiać nad czym chcesz
[#9] Re: Ręce opadają ! Znów mega aukcja

@amizet, post #4

Z tego co widze to amiga z aukcji to skladak. Plyta glowna ostatni wypust, a obudowa jedna z pierwszych.

Ostatnia aktualizacja: 21.09.2014 14:09:57 przez robertos231
[#10] Re: Ręce opadają ! Znów mega aukcja

@robertos231, post #9

ciekawym po czym poznajesz, że płyta jest taka czy inna
[#11] Re: Ręce opadają ! Znów mega aukcja

@Kilos, post #10

Widac po zlaczach chinc.
[#12] Re: Ręce opadają ! Znów mega aukcja

@robertos231, post #11

ja po gniazdach chinch widzę, że to rev5 czyli taka jaka siedzieć tam powinna
wsadzali co mieli, także to nie jest miarodajny sposób na określenie jaka płyta siedzi w środku

Ostatnia aktualizacja: 21.09.2014 14:34:42 przez Kilos
[#13] Re: Ręce opadają ! Znów mega aukcja

@Kilos, post #12

a nie powinny wszystkie gniazda chinch mieć jeden kolor? Kolorowe to w rev 8a.
[#14] Re: Ręce opadają ! Znów mega aukcja

@Kilos, post #8

Np: dla mnie jest to bardziej interesujące niż link z pierwszego postu gdzie sobie ktoś sprzedaje gry. I bardziej jest dla mnie interesująca mechaniczną klawiatura która pojawia się dość rzadko i czy przyszły nabywca ma już takich pięć czy nie.

I czy reakcja po wygranej aukcji była w stylu /mam kolejną mechaniczną klawiaturę/ czy była w stylu / jess w końcu udało mi się kupić mechaniczną klawiaturę/
[#15] Re: Ręce opadają ! Znów mega aukcja

@amizet, post #14

wtf!?
[#16] Re: Ręce opadają ! Znów mega aukcja

@amizet, post #14

Nie jestem znawcą od klawiatur A500, jednak mam w swojej rev8a bardzo podobną klawiaturę, różni się od tej nadrukiem na klawiszach bo mam nadruk wersji USA/USA1 i niestety ale nie jest ona mechaniczna. Nie wiem czy jest jakaś reguła na klawiatury A500 mechaniczne, ale wydaje mi się że mechaniczna ma inny przycisk "enter". Ta na aukcji ma taki współczesny laptopowy wręcz enter, a te mechaniczne chyba mają enter w kształcie odwróconego L " _| ".
[#17] Re: Ręce opadają ! Znów mega aukcja

@robertos231, post #13

mam z 7 płyt rev 8a i wszystkie mają jednokolorowe metalowe gniazda, mam też 3 sztuki rev 5 wszystkie z czerwono-białymi plastikowymi, niema reguły co łatwo sprawdzić w sieci

@jogg
to jest ta "mechaniczna klawiatura" na 100%, jej mechaniczność polega na tym, że zamiast folii i gumek ma metalowe styczniki

Ostatnia aktualizacja: 21.09.2014 16:52:17 przez Kilos
[#18] Re: Ręce opadają ! Znów mega aukcja

@Kilos, post #17

Tylko po czym to poznajesz w tej aukcji?
[#19] Re: Ręce opadają ! Znów mega aukcja

@jogg, post #18

intuicja
a tak serio to nie jest pożółkła, bo te klawy nie żółkną, nadruki na klawiszach nie są czarne tylko jakby brązowawe, klawisze funkcyjne są jasno szare, zamiast lewego A jest C=, z tego co widziałem do tej pory występują w obudowach z tłoczonym C= choć może też być blaszka z C=, są w wersjach QWERTZ i AZERTY, na tej z aukcji ledwo to widać, ale przeźroczysty plastik w caps-ie ma taką jakby siateczkę...
czy dał bym obciąć sobie klejnoty, że to ta klawa? nie, bo wszystkich klawiatur świata nie widziałem, ale postawił bym parę złotych, że to jednak jest ta klawiatura

Ostatnia aktualizacja: 21.09.2014 17:27:37 przez Kilos
[#20] Re: Ręce opadają ! Znów mega aukcja

@deejayremix, post #1

Po co Ci w stopce ten cytat z Pampucha, skoro wiadomo, że słowa nie dotrzymał?
[#21] Re: Ręce opadają ! Znów mega aukcja

@Daclaw, post #20

heh może właśnie dlatego ;) A tak naprawdę kiedyś czytając Ma spodobał mi się ten cytat i tyle ;)
[#22] Re: Ręce opadają ! Znów mega aukcja

@amizet, post #4

to jego pierwsza taka amiga z taką klawiaturą
marudzisz jak stara Indianka
[#23] Re: Ręce opadają ! Znów mega aukcja

@Dorian3d, post #22

Sprzedającego czy kupującego?
W porównaniu do aukcji z grami, bardziej ciekawa dla mnie klawiatura i nie często się pojawiają, gry może mieć każdy mechanicznej klawiatury już nie.
[#24] Re: Ręce opadają ! Znów mega aukcja

@amizet, post #23

kupującego
[#25] Re: Ręce opadają ! Znów mega aukcja

@deejayremix, post #1

Zmienię trochę temat , nie chciałem zakładać nowego. Tutaj macie link do aukcji eBay na grę w boskie (fakt, że w super stanie) za cenę wyższą od Blizzarda (w świetnym stanie) 1260/50MHz 256MB FAST i SCSI Kit):

link

Fajna cena :) !

Pozdrawiam,

Azz
[#26] Re: Ręce opadają ! Znów mega aukcja

@Azzorek, post #25

Stare. Ta gra wisi chyba juz rok albo i dwa lata. W HydePark masz temat - Ceny na Ebay - gdzie wrzuca się linki do ciekawych/dziwnych/poszukiwanych/ aukcji. Ostanio zapodałem tam linka do aukcji pogietej lekko obudowy A4000T za ponad 400funtów. :)
[#27] Re: Ręce opadają ! Znów mega aukcja

@Azzorek, post #25

nie znasz penfold_t_mole?
[#28] Re: Ręce opadają ! Znów mega aukcja

@sebbb, post #27

Sorki, nie mogłem właśnie znaleźć tego wątku o aukcjach na ebay.

Sebbb:
Nie znam go, a co Polak?

Pozdrawiam,

Azz

Ostatnia aktualizacja: 29.10.2014 13:23:21 przez Azzorek
[#29] Re: Ręce opadają ! Znów mega aukcja

@Azzorek, post #28

Fakt że ma wiele gier w fantastycznym stanie, ale ceny to już kosmos. Czy jest Polakiem nie wiem, ale polski zna
[#30] Re: Ręce opadają ! Znów mega aukcja

@sebbb, post #29

Zna polski? Bez jaj. Kupowałem paręrazy od niego. Przecież to jest Anglik. A może facet jest "ukrytą opcją..."? :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem