[#1] Oto są dwa najważniejsze programy na klasyka.
Wszystkie inne sie kompletnie nie liczą.

Ostatnia aktualizacja: 26.12.2014 03:12:25 przez Ola
[#2] Re: Oto są dwa najważniejsze programy na klasyka.

@Ola, post #1

Zgadzam się. Bez nich nie dane było by ci znaleźć pretekstu, żeby się pochwalić kucykiem.
[#3] Re: Oto są dwa najważniejsze programy na klasyka.

@Ola, post #1

Ale masz byyyyrzydki Workbench. Nie jest ci wstyd? A te programy to jakieś do bani są. Jeden udaje HiPa, a drugi poświąteczny tort.pomysłpomysłpomysłpomysłpomysłszeroki uśmiech

PS. Zainstaluj sobie New Icons, Birdie (skórki na oknach) i TitleShadows (kolorowe napisy w oknach) oraz zwiększ rozdziałke i ilość kolorów do 64.OKOKOKOKOK

Ostatnia aktualizacja: 26.12.2014 05:57:10 przez Andrzej Drozd
[#4] Re: Oto są dwa najważniejsze programy na klasyka.

@Ola, post #1

A do czego jest ten TaskPie? Bo nigdy się z tym nie spotkałem.

Jak widać kolega nie ma fastu, więc zgaduję że i turbo też brak, ledwie 200KB pamięci mu zostało po wczytaniu sampelka w Hipku, a ty mu każesz zamulać system zbędnymi bajerami. ;)
[#5] Re: Oto są dwa najważniejsze programy na klasyka.

@Andrzej Drozd, post #3

Zerknij najpierw na ilość wolnej pamięci jaka tam została.
Najpierw niech dokupi Fastu a potem upiększa.

Pozdrawiam
[#6] Re: Oto są dwa najważniejsze programy na klasyka.

@Ola, post #1

@sanjyuubi : Wiesz, zawsze mogłam dać jakiegoś fuczaka, to chyba lepiej że dąłam kucyka czo ;x
@Andrzej Drozd byłby ładniejszy ale 1. Brak marmurów i platynowych klamek, czyli turbo, 2. większośc upiększeń wygląda jak g...o, a to za sprawą tego, że były robione w latach 40-tych 13 wieku, a to dlatego, że [ glowicons] sa rozciągnięte w pionie >.>
Newicons samo w sobie jest, tylko są standardowe ikony
Birdie bym ustawiła, tylko nie mam żadnego pomysłu jaka teksturę ;x
Jakie znowu kolorowe napisy, poka. Rozdzielczości nie zwieksze, bo jak juz pisąłam, nie jestem bogata [ jestem bardzo biedną księzniczką], i korzystam z amigi na telewizorze przez cincha.
@ZbyniuR: No wyświetla aktualne procesy/zadania w formie wykresu kołowego. Znalazłam ten program lata temu w ACS...1/99? I dopiero teraz mi działa.
Fun fact: gdybym przez debilizm ojca nie musiała się pozbyć A1200 którą miałam ok. 2001, to bym miała chociaz te 8MB fastu ;x
[#7] Re: Oto są dwa najważniejsze programy na klasyka.

@Ola, post #6

Ja mam pytanie w kwestii formalnej... Czemu piszesz o sobie jakbyś był płci żeńskiej, podczas gdy jesteś płci męskiej?
U Amigowców, to nie jest normalne zachowanie...

Ostatnia aktualizacja: 26.12.2014 12:18:18 przez RomanWorkshop
[#8] Re: Oto są dwa najważniejsze programy na klasyka.

@RomanWorkshop, post #7

Kwestia płci to bardzo osobista sprawa.
Zostaw go! ;)
[#9] Re: Oto są dwa najważniejsze programy na klasyka.

@Vato, post #8

ciekawy wątek :) gdzie nas doprowadzi ?
[#10] Re: Oto są dwa najważniejsze programy na klasyka.

@RomanWorkshop, post #7

a skad wiesz ze nie jest normalne? badales to jakos? i juza poza tym: co cie to w ogole obchodzi?
[#11] Re: Oto są dwa najważniejsze programy na klasyka.

@Ola, post #1

Jedynym programem ktory jest Best of the Best jest FileMaster2.2. Inne to tylko dodatki.
[#12] Re: Oto są dwa najważniejsze programy na klasyka.

@Vato, post #8

I podobno zmienna Ale #lolwątek szeroki uśmiech
[#13] Re: Oto są dwa najważniejsze programy na klasyka.

@RomanWorkshop, post #7

To ja, trochę niegrzecznie, ale odpowiem pytaniem na pytanie:

Dlaczego uważasz, że twoje chore [ poniewaz ograniczające wybór do stanu jaki zastałes po urodzeniu się, czyli niezgodne z filozofią Amigi - zamaist visage nadal używalibyśmy multiview] poglądy masz prawo wykorzystuwać w przypadku osoby która używa mózgu, i sie nie ogranicza jak jakiś prawilnus, czyli mnie?

[Uzyłabym tu słowa "niedorozwinięty", ale zostałabym zaspamowana komentarzami typu "Jak Śmiesz Zero Szacunku Do Własnej Siostry Ty Zły Cżłowieku!!! !! !"]
[#14] Re: Oto są dwa najważniejsze programy na klasyka.

@Valwit, post #10

a skad wiesz ze nie jest normalne?

Mów za siebie (to samo tyczy się kolegi z wcześniej)
[#15] Re: Oto są dwa najważniejsze programy na klasyka.

@Phibrizzo, post #11

FM22 działa mi na OS2.1 zbootowanym z CF , zarówno na A600 jak i A1200. Ten sam FM22 po uruchomieniu na A1200 pod OS3.1 pokazuje mi czarny ekran z jakimiś zakłóceniami/mrówkami. Nie uzywam jakiegos specyficznego sterownika, workbench w pal/hires.
[#16] Re: Oto są dwa najważniejsze programy na klasyka.

@sanjyuubi, post #14

W ogóle to ubolewam nad tym, że osoby ograniczone umysłowo [ tzn. które w ogóle obchodzi to, co inni ze sobą robią, zamiast zając się własnym zyciem] za najczęsciej bogatsze i stać je na amigą 5000 z ppc G5 i 6TB RAM, a ludzie inteligentni muszą biedować na A150 4MHz i 32KB RAM.
[#17] Re: Oto są dwa najważniejsze programy na klasyka.

@Phibrizzo, post #11

Ja lubię program o nazwie Filer (FM2.2 tez kiedyś używałem), a najbardziej mi się podoba NTP Commander, czyli klon Norton Commandera (ze względu na pozytywne wrażenia z czasów PC i DOSa, szkoda tylko, że nie jest do końca dopracowany tak jak trzeba) Dopus mi nie podchodzi ;)
[#18] Re: Oto są dwa najważniejsze programy na klasyka.

@Ola, post #16

a ludzie inteligentni muszą biedować na A150 4MHz i 32KB RAM

Jeżeli muszą biedować, to znaczy, że nie są tacy inteligentni, jak im się wydaje .
[#19] Re: Oto są dwa najważniejsze programy na klasyka.

@Krashan, post #18

Jeżeli muszą biedować, to znaczy, że nie są tacy inteligentni, jak im się wydaje

Błąd ortograficzny, zamiast inteligentni, powinno być cwani, przynajmniej w Polsce ;)
[#20] Re: Oto są dwa najważniejsze programy na klasyka.

@sanjyuubi, post #19

Spryt jest cechą inteligencji.
[#21] Re: Oto są dwa najważniejsze programy na klasyka.

@_arti, post #20

Możliwe, ale to nadal tylko cecha ;)
[#22] Re: Oto są dwa najważniejsze programy na klasyka.

@sanjyuubi, post #19

Błąd ortograficzny, zamiast inteligentni, powinno być cwani, przynajmniej w Polsce ;)

Tu nie ma błędu. W Polsce po prostu często nagromadzenie nieprzydatnej wiedzy nazywa się inteligencją, a słowo „inteligent” ma wydźwięk niezbyt pozytywny.
[#23] Re: Oto są dwa najważniejsze programy na klasyka.

@RomanWorkshop, post #7

To jak to, bardziej niepokojący jest kucyk. Wskazuje na słitaśną gimbazę, kinder-emo albo jeszcze co gorszego. Nigdzie już nie można czuć się bezpiecznym.
[#24] Re: Oto są dwa najważniejsze programy na klasyka.

@Krashan, post #22

W Polsce inteligent ma wydźwięk sarkastyczny, a używany jest i to nierzadko w formie "yntelygent" przez osoby dotknięte bólem w nieoświetlonej części ciała.
[#25] Re: Oto są dwa najważniejsze programy na klasyka.

@sanjyuubi, post #21

Co to znaczy "tylko cecha"? A czym miałaby być więcej?
[#26] Re: Oto są dwa najważniejsze programy na klasyka.

@Daclaw, post #23

Gimbazą, chłopcze, to ja skończyłam być w 2005.
[#27] Re: Oto są dwa najważniejsze programy na klasyka.

@_arti, post #25

No jak? Cecha to jedna z kilku właściwości określających przedmiot tematu.
[#28] Re: Oto są dwa najważniejsze programy na klasyka.

@Ola, post #26

Gimbazą, chłopcze, to ja skończyłam być w 2005.

Gimbaza to stan umysłu. Może się utrzymywać przez lata.
[#29] Re: Oto są dwa najważniejsze programy na klasyka.

@Ola, post #13

Nadal używam Multiview i nie jestem Twoją siostrą! Myślałem, że po kobiecie z brodą nic mnie nie zaskoczy, a tu taki zonk
[#30] Re: Oto są dwa najważniejsze programy na klasyka.

@RomanWorkshop, post #29

Do Birdie jako tekstury polecam użycie zestawu BrainSoup. Jest na Aminecie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem