[#1] Gry z automatów lata 80-90.
Witam
Szukam tytułów gier z automatów stojących w salonach różnej maści w latach 80. i na początku 90., których bohaterzy poruszali się w labiryntach. Nie mogę sobie nic przypomnieć. Pamiętam jakiegoś skrzata/dziadka, który szukał kluczy, "przeszkadzajki" to jakieś węże..., ale chodzi o jakiekolwiek tytuły.
[#2] Re: Gry z automatów lata 80-90.

@Ender, post #1

W jakich labiryntach? W stylu puckmana?
[#3] Re: Gry z automatów lata 80-90.

@Diabeł, post #2

Plansza to labirynt zbudowany z obojętnie czego, mogą być kamienne bloki, może być coś innego; postać szuka klucza i innych rzeczy żeby przejść do następnego poziomu. Grałem w jedną taką grę w salonie ze 30 lat temu, więc pamięć szwankuje.
[#4] Re: Gry z automatów lata 80-90.

@Ender, post #3

Chodziło mi raczej o perspektywę/widok...
[#5] Re: Gry z automatów lata 80-90.

@Ender, post #1

[#6] Re: Gry z automatów lata 80-90.

@Diabeł, post #4

W sumie to chyba wszystko jedno, gra miała widok z boku, nie z góry (a może to było 2.5D izometria?) no nie pamiętam.
[#7] Re: Gry z automatów lata 80-90.

@lysyzastary, post #5

Nie ten tytuł, ale o takie klimaty tu chodzi. A może ten automat to jakaś wersja starych 8-bitowych maszyn była? No dobra to co fajnego w tych klimatach (labirynty, klucze itd.) byście mi polecili?

Ostatnia aktualizacja: 09.01.2015 21:27:10 przez Ender
[#8] Re: Gry z automatów lata 80-90.

@Ender, post #7

Bubble Bobble
[#9] Re: Gry z automatów lata 80-90.

@Ender, post #7

Ciężka sprawa...
http://www.mamedb.com/
Chyba musisz szukać w kategorii MAZE po lewej, tak mi się wydaje .
[#10] Re: Gry z automatów lata 80-90.

@lysyzastary, post #9

Dzięki nie znalazłem. Hero było najbliżej. Nie to nie BB.

Ostatnia aktualizacja: 10.01.2015 10:44:56 przez Ender
[#11] Re: Gry z automatów lata 80-90.

@Ender, post #10

Jak arcade ze skrzatem to może Mr. Do
[#12] Re: Gry z automatów lata 80-90.

@Aniol, post #11

Znalazłem Tutankhamun
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem