[#1] Kolejne stare gry na humblebundle.com
Witam

Panowie od razu proszę nie bijcie, że temat dotyczy PC ale że używam w pracy a subskrybuje humble bundle postanowiłem się podzielić informacją.
Jest teraz The Chaos Engine i Speedball 2 HD za dolara do kupienia.

W ogóle od dłuższego czasu jest tam wysyp gier w stylu Amiga/Atari. Jednak to już niestety nie to samo :/

Pozdrawiam
[#2] Re: Kolejne stare gry na humblebundle.com

@LUBANG, post #1

Po tym jak zakupiłem Silent Service II na steamie, to nie kupię już żadnej gry z czasów Amigi w wersji na PC. W wersji na PC po prostu efekty dźwiękowe są g...ne.
[#3] Re: Kolejne stare gry na humblebundle.com

@LUBANG, post #1

The Chaos Engine

A czy jest lepsza od wersji AGA na Amigę?
Wejdź sobie na thecompany.pl i tam w zakładce "game" znajdziesz tą grę pod "c".
Polega to na tym, że ściągasz tzw. "exec" i odpalasz na windowsie nie martwiąc się o konfigurację UAE. Odczucie jest takie, jakby to była gra dla peceta, czyli odpalasz i grasz, a jak ci się znudzi to naciskasz F12 i wychodzisz z gry.OK
[#4] Re: Kolejne stare gry na humblebundle.com

@LUBANG, post #1

Chyba że chodzi o "remejk".

Jeżeli to jest to - https://www.youtube.com/watch?v=c_-Kw8kp-ao
to za dólara warto kupić.
[#5] Re: Kolejne stare gry na humblebundle.com

@LUBANG, post #1

Jesli ktos spodziewa sie jakichs udoskonalen w Chaos Engine, niech sobie wybije kupno z glowy.
[#6] Re: Kolejne stare gry na humblebundle.com

@Sokok, post #5

Wiesz, chodzi o to, czy Chaos Engine za dolara jest wersją DOS, czy remejkiem. Jeżeli to remejk, to warto dać dolara, ale jeżeli to DOS, to jednak lepiej pograć w wersję amigową z thecompany.pl i nie mieć przykrości czy innych czarów podczas konfigurowania DOSBoxa.pomysł
[#7] Re: Kolejne stare gry na humblebundle.com

@Andrzej Drozd, post #6

To jest dosyc wierna kopia z Amigi, jednak ja po nowym CE spodziewałem się, że będzie kilka udoskonaleń, ale poza filtrem graficznym i opcją sieciowego pojedynku (tylko w wersji Steam) nic nie ma. Mnie to rozczarowało.
[#8] Re: Kolejne stare gry na humblebundle.com

@Andrzej Drozd, post #6

Jakby ktoś chciał się pobawić gierkami dosowymi, to teraz można przez przeglądarkę za free i legalnie: https://archive.org/details/softwarelibrary_msdos_games/v2
[#9] Re: Kolejne stare gry na humblebundle.com

@Sokok, post #7

Z tego co pamiętam to remake ma chore wymagania jak na grę.
[#10] Re: Kolejne stare gry na humblebundle.com

@Ender, post #9

Pod Windowsa są faktycznie zastanawiające, pod Linuksa już mniej.

http://store.steampowered.com/app/242530/?l=polish
[#11] Re: Kolejne stare gry na humblebundle.com

@Sokok, post #10

Mnie zastanawia jak Amigowcy to zrobili że wlazło na 2 dyskietki a w tej wersji do instalacji potrzeba 400MB
[#12] Re: Kolejne stare gry na humblebundle.com

@QUAD, post #11

Dziś pytanie - dziś odpowiedź.

Moja instalacja zajmuje 250 MB z czego 140 MB to muzyka w formacie OGG.
[#13] Re: Kolejne stare gry na humblebundle.com

@Sokok, post #12

to i tak o +- 108MB za dużo
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem