[#1]
Jak podłączyć CF/HDD2,5 i DVD z małym utrudnieniem - brak miejsca...?!
Witam Panowie, posiadam A1200 Kick3.0 Blizzard1230/50 AmigaOs3.1 w której zamontowałem sobie HD 2,5' 10GB i DVD Slim wewnątrz.
Niestety DVD osadziłem w taki sposób że zaczyna się na gnieździe PCMCIA (mieści się pod klawiaturą) ale miejsce gdzie otwiera się tacka to miejsce wspiera się o spodnią część obudowy Amigi co sprawia że między DVD a złączem IDE na płycie głównej jest BARDZO mało miejsca i moge zapomnieć o zwykłej przejściówce IDE z 2,5 na 3,5 ponieważ sterczą one pionowo.
Wpadłem na niezbyt roztropny pomysł by taką przejściówkę przelutować sobie samemu i przyznam że przez rok chodziło to fajnie, do czasu jak nie zacząłem przestawiać swoje biurko z amigą i wszystko zaczęło wariować - najpierw DVD wyłączał się w pół odczytu a teraz dysk pokazał mi że nie rozpoznaje partycji. Partycjonuje dysk od nowa niby wszystko ok, formatuje, reset i znów nie poznaje partycji, tylko tą ostatnią a dysk ustawiony na 530mb, 530mb, 530mb, 530mb, 2000mb, 3500mb.
Przesiadł bym się np na CF, widziałem takie fajnie przejściówki które spokojnie schowały by mi się pod DVD ale niestety po ich wpięciu nie ma możliwości podpięcia drugiego napędu pod IDE.
Znacie może jakąś taką przejściówkę na IDE np kątową lub przejściówką na CF z drugim wyjściem IDE? Jak Wy rozwiązaliście ten temat jeśli macie podobnie do mnie?
Dzięki za jakiekolwiek odp.