[#1] Jak i na co nagrywac gry?
Witam

Po kilku latach przestoju postanowiłem reaktywowac swoją stara amige 500. Problem w tym, ze nie mam żadnych gier bo gdzies przepadły.

Chciałbym wićc spytac czy moge sciągać z netu gry i nagrywac je na dyskietki w swoim pececie?
Czy tak nagrane gry amiga rozpozna?
I czy potrzebuje jakies specjalne dyskietki do amigi czy mogą byc zwykłe komputerowe?

Pozdro

[#2] Re: Jak i na co nagrywac gry?

@Sheol, post #1

Komputerowe powiadasz:D? Moga byc tez i komputerowe, tyko musisz zakleic jedna dziurke w takiej komputerowej dyskietce. Na pececie nie nagrasz. Poszukaj kabla nullmodem na allegro. http://www.ppa.pl/artykuly/artykul.php?idd=2&ids=16&id=101

Ostatnia modyfikacja: 10.06.06 18:18
[#3] Re: Jak i na co nagrywac gry?

@Fazior, post #2

Na pececie nagrasz... :P
ale musisz mieć Catweasel'a

http://www.jschoenfeld.com/products/catweasel_e.htm

[#4] Re: Jak i na co nagrywac gry?

@Solo Kazuki, post #3

Cos mi sie kiedys o uszy obilo ze idzie nagrac na PC dyskietke 880kb tylko trzeba miec dwie stacje ... Ale niewiem jak cos to psytryczka w ucho prosze

[#5] Re: Jak i na co nagrywac gry?

@kamcash, post #4

Dobrze Ci się obiło. Polecam lekturę naszego FAQ.
[#6] Re: Jak i na co nagrywac gry?

@Sheol, post #1

Wielkie dzieki za info.

Jak narazie to jestem kompletnie lewy w kwestii Amigi, za czasów kiedy śmigałem na amidze nie było pecetów, tzn moze i były, ale dostćpne dla nielicznych. Wtedy przegrywałem gry z dyskietek na dyskietki za pomocą jakiegos programiku(nie pamietam juz jaki to był).

Teraz po tylu latach trzeba reaktywowac amisie i starego commodorka :D

Portal jest mocno rozwiniety, wiec mam nadzieje, ze znajde tu wszystko czego potrzebuje ;)

Jeszcze raz dzieki.

Ostatnia modyfikacja: 11.06.06 13:40
[#7] Re: Jak i na co nagrywac gry?

@Sheol, post #1

I czy potrzebuje jakies specjalne dyskietki do amigi czy mogą byc zwykłe komputerowe

LOL! A amiga to niby nie komputer? Widzę, że dalej trwa mentalność - pecet to komputer a amiga to zabawka...

[#8] Re: Jak i na co nagrywac gry?

@Sheol, post #6

Wtedy przegrywałem gry z dyskietek na dyskietki za pomocą jakiegos programiku(nie pamietam juz jaki to był).

Stawiam na XCOPY - najlepszy najbardziej znany program do piracenia. Pamietam jak w sklepie "Piracono" dyskietki na "goraco" to jest na oczach klientow
OK

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem