kategorie: A1200, A600, Sprzęt
[#1] Kompatybilność karty Panasonic 4 MB SRAM
Witam
Na olx jest ogłoszenie
http://olx.pl/oferta/karta-pamieci-pc-panasonic-4-mb-sram-CID99-ID8BLzW.html#a31c33eb43

Cena którą udało mi się wynegocjować to 300 ale próbuje jeszcze zjechać na 250 z kosztami wysyłki. Czy ktoś może mi potwierdzić ze ta pamieć będzie działać z Amigą?
[#2] Re: Kompatybilność karty Panasonic 4 MB SRAM

@biolog77, post #1

ja miałem identyczną kartę i działała bez problemu z A600 i A1200.

btw najlepszy patent na tanie karty SRAM to kupienie Mitsubishi Melcard 8 MB za 28$ (nieobsługiwana przez Ami) i późniejsza jego wymiana na kartę 4 MB lub dwie na odpowiednim forum ;)

Ostatnia aktualizacja: 04.02.2015 10:46:02 przez charliefrown
[#3] Re: Kompatybilność karty Panasonic 4 MB SRAM

@charliefrown, post #2

A jak z szybkością pamięci? Przyspieszała A1200, czy spowalniała?

@biolog: A było brać Sakurę jak sprzedawali po 200 zł, ech...
[#4] Re: Kompatybilność karty Panasonic 4 MB SRAM

@recedent, post #3

@ recedent

jeśli sakura dawała 1, 92 MIPS to u mnie wychodziło tylko nieznacznie szybciej (1,96?).
[#5] Re: Kompatybilność karty Panasonic 4 MB SRAM

@recedent, post #3

Nie miałem wtedy jeszcze 1200.
Teraz się zastanawiam czy ACA 1220 (której nie ma teraz w RetroAmi) czy tego Panasonica ewentualnie inną używkę (może ktoś chce sprzedać?)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem