[#1] Pytanie na temat A2088XT
Witam!
Ostatnio postanowilem uruchomic emulator A2088xt, ktory jest chyba troszke podrasowany gdyz posiada przelacznik 4/8Mhz
Po zainstalowaniu pakietu ktory sciagnolem z jednej stronki i odpaleniu color pc wyskakuje komunikac boot disk fail czy jakos tam. Ogolnie z tego co czytalem w manualu musze wsadzic do napedu 5,25cala dyskietke z dosem, ale oczywiscie nie posiadam takiej dyskietki:( Podobno zamiast napedu 5,25 mozna podlaczyc 3,5 czy to prawda?? Wie ktos moze??
[#2] Re: Pytanie na temat A2088XT

@Geeman, post #1

Jaką masz rewizje karty?
Od rewizji trzeciej, stacja 3.5 powinna chodzić. Przynajmniej u mnie tak jest.
Co do dosu, są na sieci obrazy. Nagraj i do dziełaOK

Ostatnia aktualizacja: 06.02.2015 21:51:44 przez _Skiba
[#3] Re: Pytanie na temat A2088XT

@_Skiba, post #2

Moja karta to rev 4 czyli powinno dzialać tylko musze zalatwic taki naped, ale to nie problem. Aha rozumiem ze musi byc to naped pctowski?? i zworkami nie trzeba za bardzo mieszac:)
Mam jeszcze jeden problem, zaraz po odpaleniu WB3.1 stacja 5,25 ktora jest naturalnie podpieta pod A2088 probuje cos czytac i zaraz po tym wyskakuje komunikac WB Please insert wolume WORK in any drive, czy jakos tak. denerwuje mnie to i nie wiem czemu to sie pojawia.
[#4] Re: Pytanie na temat A2088XT

@Geeman, post #3

Mam jeszcze jeden problem, zaraz po odpaleniu WB3.1 stacja 5,25 ktora jest naturalnie podpieta pod A2088 probuje cos czytac i zaraz po tym wyskakuje komunikac WB Please insert wolume WORK in any drive, czy jakos tak. denerwuje mnie to i nie wiem czemu to sie pojawia.

Podczas instalacji masz do wyboru wskazanie partycji na której umieścisz wirtualny dysk. Powinieneś wybrać swoją partycję, bo domyślnie jest właśnie work, którego nie ma w systemie.
[#5] Re: Pytanie na temat A2088XT

@Geeman, post #3

Aha rozumiem ze musi byc to naped pctowski??

Dokładnie
[#6] Re: Pytanie na temat A2088XT

@_Skiba, post #5

Kupilem sobie 2 stacje 3,5 ale zadna nie dziala, tzn. swieci sie ciagle zielony LED i nic nie czyta, kiedy podlacze kabel odwrotnie to nic sie nie dzieje jakby wogole nic nie bylo podlaczone. Moze zworki na karcie trzeba jakos inaczej wpiac? nie wiem, szukam na necie jakis infos ale nic nie moge znalezc.
Aha mozna zmienic ta partycje Work? Tzn ustawic inna ??czy musze odpalic znowu instalke??
[#7] Re: Pytanie na temat A2088XT

@Geeman, post #6

Chyba trafilem w czyjs czuly punkt:) Mimo wszystko dzieki za pomoc:)
[#8] Re: Pytanie na temat A2088XT

@Geeman, post #7

Na odległość trudno pomóc, jeśli nie ma się takiego emulatora.
[#9] Re: Pytanie na temat A2088XT

@Geeman, post #7

Tu i tu masz dużo informacji, co do stacji, to powinna chodzić.

Ostatnia aktualizacja: 10.02.2015 19:07:08 przez _Skiba
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem