[#1] Kabel null-modem AMi-PC
Ostatnio zakupiłem takiego kabelka i w związku z nim mam pytanie (kabel dojdzie do mnie dopiero pod koniec tygodnia więc jeszcze nie wiem jak on działa i na wszelki wypadek się pytam:) )

1.Czy z jego pomocą można np. korzystać na Ami bezpośrednio z HD z pc (tzn. na pc nagrać kilkaset mb softu i zamiast go przegrywać na ami uruchamiać z dysku na grzybie??)

2. Z jakąprędkością kabel ten przesyła dane??

3. I czy możliwe by był ogiercowanie przez sieć na Ami i PC np. w doomattack?

[#2] Re: Kabel null-modem AMi-PC

@Orson, post #1

2. Z jaką prędkością kabel ten przesyła dane??

Z predkoscia portu szeregowego lub rownoleglego. Czyli bardzo powoli. Jezeli masz na mysli odlsuch mp3 to zapomnij.

Co do softu ktory pozwoli widziec HD, to przychodzi mi do glowy FTPMount i Samba (FTPMount mi sie wiesza, natomiast do Samby zabraklo mi czasu, cierpliwosci i potrzeby...).
Jezeli natomiast uzywasz Win98 to na pewno zadziala program Amiga2PC (partycje widoczne sa na obu kompach. Kiedys uzywalem tego na nullmodemie podlaczonym do portu rownoleglego).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem