kategorie: A1200, Sprzęt
[#1] Chłodzenie Alice po raz setny
Planuję trochę schłodzić rozgrzaną Alice w mojej A1200. Słyszałem o pomysłach z naklejeniem 2 złotówki, ale nie do końca mnie to przekonuje (ponoć nie zawsze daje to zamierzone efekty). Kłopot w tym, że Amigę mam w desktopie, więc potrzebuję jakiegoś bardzo cienkiego radiatora. Co możecie polecić ?
[#2] Re: Chłodzenie Alice po raz setny

@MarX, post #1

Widziałeś coś takiego? Moim zdaniem idealne rozwiązanie.
[#3] Re: Chłodzenie Alice po raz setny

@Sir_Lucas, post #2

na grubo
[#4] Re: Chłodzenie Alice po raz setny

@MarX, post #3

ThermalTake rozwiązuje z pewnością problem chłodzenia w desktopie
[#5] Re: Chłodzenie Alice po raz setny

@Sir_Lucas, post #2

[#6] Re: Chłodzenie Alice po raz setny

@madman15, post #5

Ja mam takie, x6 przyklejone do alice obok siebie. Sprawdzają się.

[#7] Re: Chłodzenie Alice po raz setny

@MarX, post #1

Ja mam w desktopie to http://allegro.pl/aab-cooling-rh4-radiatory-na-pamieci-ram-graf-i4933090909.html i jet OK.
Do tego mam jeden wiatrak w obudowie który zapewnia przepływ powietrza.
[#8] Re: Chłodzenie Alice po raz setny

@MarX, post #1

blacha aluminiowa 1mm lub 1.5mm przy czym tą pierwszą łatwiej jest ciąć i kształtować, do tego taśma dwustronna termoprzewodząca 3M
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem