kategoria: A600
[#1] Przeglądarka www dla A600/1MB
Cześć!
Wiem, że temat www na A500/600 był poruszany i na ile wyszukiwarka forumowa pozwoliła, z tematem zapoznałem się i wygląda generalnie źle :)

Do rzeczy. Mam poprawnie zainstalowany i działający AmiTCP na A600. Gra i buczy. Apetyt jednak rośnie i szukałem jakiegoś prostego browsera (poza lynx ;) ) i wskazówki kierują na Mozaic lub IBrowse.
Czy mógłbym prosić o podesłanie linków skąd można na 68k ściągnąć w/w programy? Nie mogę już nic znaleźć w sieci :(
A może między czasie pojawiło się coś, co odpalę na moim sprzęcie? Dzięki!
[#2] Re: Przeglądarka www dla A600/1MB

@elroy, post #1

[#3] Re: Przeglądarka www dla A600/1MB

@snajper, post #2

Ale aktualna wersja chyba nie pójdzie (zresztą mi się nie udało) na podstawowej konfiguracji...
[#4] Re: Przeglądarka www dla A600/1MB

@elroy, post #1

IBrowse wymaga MUI, a dla MUI 1 MB pamięci to trochę mało.
[#5] Re: Przeglądarka www dla A600/1MB

@elroy, post #3

Spróbuj tej.
[#6] Re: Przeglądarka www dla A600/1MB

@elroy, post #3

Zapomnij o korzystaniu z Internetu Przy 1 Mb Ram. Mi prze 6 MB Ram na A1200 Internet ledwo działa (Ledwo uruchamia się Aminet), o innych stronach można zapomnieć, do tej przeglądarki również potrzebne jest MUI. Jak mówię zapomnij i korzystaniu z Internetu przy 1 MB ram. Na dodatek po załadowaniu systemu z dysku masz pewnie wolnego jakieś pół mega.
[#7] Re: Przeglądarka www dla A600/1MB

@SuperBuster11, post #5

Aweb to dobry trop, ale jednak 1MB to za mało do jej uruchomienia.
Oczywiście www na takiej maszynie traktuję jako ciekawostkę i formę zabawy, nie spodziewam się cudów :)
No nic, trzeba zainwestować w co nieco ramu.
[#8] Re: Przeglądarka www dla A600/1MB

@elroy, post #7

to ma sens, jeśli użyjesz proxy, przefiltrujesz współczesne strony, pozbywając się niepotrzebnych rzeczy, tu i tu link masz opisane, z tym, że nie obawiam się, że 1 MB nie wystarczy.
[#9] Re: Przeglądarka www dla A600/1MB

@elroy, post #1

Nawet przy utawieniach minimalnych jest to za mało , przy tej pamięci nie ma sensu , można ograniczyć przeglądarke do wyświetlania samego textu (pominąć zdjęcie i inne dodatki) ale wtedy bardziej to przypomina tele gazete .Myślę że bez fastu lub turbo nie ma to sensu .
Uruchomienie wb mui i amitcp zajmuje ponad 1 mega.
[#10] Re: Przeglądarka www dla A600/1MB

@elroy, post #1

Kup Vampire i będzie działał (to mało powiedziane) NetSurf :D
[#11] Re: Przeglądarka www dla A600/1MB

@elroy, post #1

Na jednym MB zapomnij nawet o Lynx.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem