kategoria: Szukam gry
[#1] Gra podobna do Prehistoric
Witam.

Ponad 20 lat temu grałem w grę która na flopie miałem opisaną jako "prehistorik".

W grze poruszaliśmy się jaskiniowcem. Poruszaliśmy się w prawo. Po wciśnięciu Fire wymachiwał on maczugą. Na końcu każdego etapu był duży dinozaur do pokonania. Mniej więcej tak to wyglądało. Pamiętam, że niektóre etapy chyba były w powietrzu (lecieliśmy na pterodaktylu)

Nie jestem pewny na 100% wszystkich szczegółów gdyż było to lata temu.

Pamiętam też, że jak się wzięło jakiś przedmiot to joystick działał odwrotnie tzn. skręcając w prawo to postać szła w lewo i na odwrót.

Ktoś kojarzy tą grę ? Przeszukałem hol abime i nic nie znalazłem :(
[#2] Re: Gra podobna do Prehistoric

@Hubez, post #1

A może to był Prehistorik? pomysł
[#3] Re: Gra podobna do Prehistoric

@recedent, post #2

Nie, zdecydowanie nie to.
[#4] Re: Gra podobna do Prehistoric

@Hubez, post #3

A może Big Nose the Caveman?
[#5] Re: Gra podobna do Prehistoric

@Hubez, post #3

Looknij na chuck rock albo chuck rock 2
[#6] Re: Gra podobna do Prehistoric

@sanjyuubi, post #4

Tak to jest to !

Dzięki wielkie za pomoc.

Jestem zdziwiony, że tak szybko uzyskałem pomoc. PPA jednak prężnie działa !
[#7] Re: Gra podobna do Prehistoric

@Hubez, post #6

Ta gra była bardziej popularna na NESie w "Złotej Piątce", na amidze raczej wątpię.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem