[#1] wycena zestawu a1200
Panowie ile za taki zestaw można zapłacić. Gość chce 2000tys.
Sam blizzard jest chyba tyle warty. Zawsze chciałem mieć towera wiec nie wiem czy się nie skusze. Podpowiedzcie coś..

Amiga 1200 TOWER
-zasilacz 200 W
-karta turbo PPC Phase 5 160/68040 40 Mhz /
-mediator PCI- 4 slotowy
-kontroler 4x IDEE
-karta muzyczna SB 16 Pro
-Karta sieciowa Realtek
-Karta graficzna Voodoo 3
-dodatkowy wentylator w obudowie
-kieszeń dyskowa ADAX 3,5"
-stacja dysków 3,5"
-dysk twardy SEAGATE
-monitor oryginalny AMIGA 1084 S
[#2] Re: wycena zestawu a1200

@banan666, post #1

Hmmm. Cena jest za atrakcyjna moim zdaniem. Mnie od razu zapala się czerwona lampka. Czy ten gostek nie jest z jakiegoś serwisu aukcyjnego nie zaczynającego się na a? Jeśli można odebrać osobiście to tylko brać, jeśli bez możliwości sprawdzenia i odbioru osobistego to ja bym odradzał. A i miałeś na myśli cenę 2tyś pisząc ten post?

Ostatnia aktualizacja: 14.07.2015 21:40:20 przez Tomski
[#3] Re: wycena zestawu a1200

@Tomski, post #2

Tak miałem na myśli 2 tysiące. Dlaczego piszesz, że za atrakcyjna? Oczywiście odbiór osobisty tylko wchodzi w grę, gość sam nalega żeby przyjechać osobiście..
[#4] Re: wycena zestawu a1200

@banan666, post #3

PPC+Mediator to jest znacznie więcej niż 2tys. Reszta to już drobiazgi.

patrz ten link chora cena(cena przesadzona), tutaj cena bardziej realna. Poczekaj na posty ludzi bardziej obeznanymi z cenami tych kart/rozszerzeń.

Jak dla mnie tylko odbiór osobisty i to przy sprawdzeniu czy sprzęt działa.
[#5] Re: wycena zestawu a1200

@Tomski, post #4

Widziałem te aukcje, i dlatego się zacząłem zastanawiać, czemu tak tanio. Jak to dobrze sprawdzić? Karta może być w jakiś sposób uszkodzona, że np pod dużym obciążeniam po kilkunastu, kilkudziesięciu zacznie sie sypać i co wtedy? Przecież nie będę u gościa siedział 3 godzny i czekał czy coś się stanie czy nie. Zapewnia mnie że wszystko jest w 100% sprawdzone i sprawne...
[#6] Re: wycena zestawu a1200

@banan666, post #3

Mnie pewien gość też nalegał aby osobiście odebrać dach do samochodu. Byłem na tyle nieostrożny, że zrezygnowałem z odbioru (bo za daleko) i kazałem wysłać kurierem. Do dziś nie mam dachu i pieniędzy. Sprawę zgłosiłem na policję. A tak mogłem stracić tylko jakieś 300 zł na paliwo :(
Dzisiaj naprawdę trzeba uważać, zwłaszcza jak ktoś pisze, że nie chce zarobić, nie zna się na tym itp, itd.
[#7] Re: wycena zestawu a1200

@banan666, post #5

Nie znam się na kartach a tym bardziej na PPC. Pewno można jakieś wymagające dema odpalić na kilka minut i sprawdzić czy nie powiesi się. Najlepiej umieść nowy post w bardziej chodliwym miejscu na portalu. Najlepiej w dziale Amiga. Tutaj jak widać mało osób zagląda albo też cichaczem z tym samym gostkiem się dogadują:) co do ceny i nie chcą się udzielać.
Odpisywałem Tobie na posty gdyż naczytałem się na PPA o oszustach wyciągających kasę a potem trzeba się bujać po Policjach etc. A na odzyskanie kasy, z tego co ludzie pisali, nie jest łatwo. Dlatego proponowałem Tobie odbiór osobisty. Zresztą zobacz czy gostek co chce Tobie sprzedać ten zestaw już nie napisał w dziale Amiga o wycenę karty PPC. Czytałem dzisiaj o tym na PPA.
[#8] Re: wycena zestawu a1200

@banan666, post #1

Dziś to bez 10 tys. nie podchodź
[#9] Re: wycena zestawu a1200

@Tomski, post #2

Hmmm. Cena jest za atrakcyjna moim zdaniem.

moim też. Raptem lamborghini aventador z drugiej ręki.
[#10] Re: wycena zestawu a1200

@banan666, post #1

Gość chce 2000tys

Dwa miliony to za dużo. Dwa tysiące za mało.
Trudne sprawy .............
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem