kategoria: Sprzęt
[#1] Gotek pilna pomoc potrzebna
cześć,

własnie chciałem podpiąć Goteka do A600, żeby pokazać znajomym, którzy kiedyś mieli Amigę. Pech trafił, że nie mogę go uruchomić, za każdym razem te denerwujące trzy kreski na wyświetlaczu. Próbowałem z różnymi kablami, które okazały się w pełni sprawne w połączeniu ze zwykłym flopem. Próbowałem z inną A600 i to samo. 4 czy 5 pendrivewów różnych marek i za każdym razem to samo.

Tylko raz udało mi się uruchomić poprawnie, wg zaleceń z jakiegoś forum, żeby wystartować bez zworki..wtedy coś się pojawiło na wyświetlaczu i po pokazaniu się wersji kickstartu ustawiłem zworkę na S0 i uruchomiło mi się to Cortex Menu (więc na 100% jest sflashowany). Po dograniu gier od rana walka... za każdym razem na wyświetlaczu (---), już nawet nie pomaga wystartowanie bez jumpera. Jakieś propozycje?
[#2] Re: Gotek pilna pomoc potrzebna

@charliefrown, post #1

a ten plik co ma być w głównym katalogu na pendrive masz? bootselector.adf czy jakoś tak on się nazywał. Bez niego będą właśnie trzy kreski --- i nic więcej. Czasem nawet jak jest i coś nie działa, to warto go zastąpić nowym, wykasuj i wgraj z płyty. Mi to wiele razy pomogło przy podobnych objawach.
[#3] Re: Gotek pilna pomoc potrzebna

@charliefrown, post #1

Jeśli masz go podłączonego w środku Amigi jako df0: to odpowiednio ustaw zworkę na goteku.Nie pomyl podłączeń taśmy do płyty głównej i goteka bo nie będzie botować.Prawidłowo podłącz także klawiaturę do płyty bo nie będziesz mógł ustawić przypisań.Pendrive musi byc sformatowany jako FAT32.Na tak sformatowanym pendrive musi być plik SELECTOR.adf oraz przykładowa jakaś tam gierka w formacie .adf. Podpinasz grę pod numer 01 potem save i restart.
[#4] Re: Gotek pilna pomoc potrzebna

@charliefrown, post #1

Przeflaszuj gotka jeszcze raz.
[#5] Re: Gotek pilna pomoc potrzebna

@charliefrown, post #1

dobra, dzięki wszystkim za podpowiedzi. Problemem okazała się hierarchia katalogów.
Po sformatowaniu Windows stworzył na penie jakiś niepotrzebny link do pena, przez co pliki nie trafiały do katalogu głównego!
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem