[#1] Poprawne nadrywanie DVD pod OS 3.x i 4.x
Cześć.

Od paru godzin męczę się z nagraniem płyty DVD.
Problem jest taki, że gdy nagrywam płytę DVD programem FryingPan z danymi (archiwa lha i różne katalogi ) to katalogi na płycie są widziane normalnie, ale wszystko inne łącznie z archiwami jest widziane jako pliki tekstowe... nawet archiwa mają rozszerzenie .lha, a mimo to system myśli, że to pliki tekstowe.
Przeniesienie plików do RAM dysku lub dysku nic nie zmienia.

Drugi program pod którym próbowałem nagrać płytę to AMIDVD w OS4.1, tutaj wszystko jest widziane poprawnie, ale po próbie wejścia do niektórych katalogów lub próbie ich skopiowania z płyty na dysk lub do RAM dysku następuje freeze i reset.

Test robiony na różnych nagrywarkach i płytach.

Jak to ugryźć ?
[#2] Re: Poprawne nadrywanie DVD pod OS 3.x i 4.x

@neuron55, post #1

Nagrywałem na OS 4.1 programem AmiDVD płyty z danymi filmy, zdjęcia i zero problemów. Może podaj więcej szczegółów czyli jaki sprzęt czy przez obraz czy bezpośrednio do nagrywarki?
[#3] Re: Poprawne nadrywanie DVD pod OS 3.x i 4.x

@TomK, post #2

Nagrywam na A4000D CSPPC 604e 400 mHz/060 66 mHz, 128MB plus partycja SWAP.
System jest na dysku SSD Corsair Nova Series 2 30GB podpięty do SCSI przez przelotkę ACARD SCSI-SATA Bridge AEC-7730A, nagrywarka to nowy Samsung SH-222A ( testowałem też na Liteon SOHW-1693S ) podpięty do SCSI przez przelotkę ACARD AEC-7720UW.
Płytkę nagrywałem z prędkością x4 i x2.5 w locie, nie przez obraz.
Płytki to DVD + TDK - RITEC F16 .
Możesz opisać jak ustawiasz opcje programu u Siebie ? Dane są bez problemu odczytywane pod OS 3.9 ?
[#4] Re: Poprawne nadrywanie DVD pod OS 3.x i 4.x

@neuron55, post #3

Wyjmij PPC i spróbuj. Może zadziała? :)
[#5] Re: Poprawne nadrywanie DVD pod OS 3.x i 4.x

@redstonecraftpl, post #4

Hehe :) Jaka cenna porada ;)
[#6] Re: Poprawne nadrywanie DVD pod OS 3.x i 4.x

@neuron55, post #3

Przypuszczam że coś jest nie tak z okablowaniem - przelotkami.

Znane są przypadki, co prawda na nextegonych sprzętach, kiedy niby na pozór wszystko działa ok, ale podczas nagrywania płyty są psute i okazuje się wówczas że kabelek SATA od nagrywarki DVD nie był jednak do końca dociśnięty.

Czy AmiDVD podczas nagrywania płyt otwiera okno konsoli i wypluwa tam jakieś komunikaty?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem