Czy ktoś wie czy jakiś moduł RTC http://electropark.pl/399-rtc-zegary-czasu-rzeczywistego
pasował by do Amigi 600 ???? Czy dało by radę podłączyć któryś moduł rtc gdzieś do płyty amigi?
Te moduły RTC które wskazałeś maja komunikacje szeregową I2C (linie SDA/SCL) i jak wspomniał kolega strim, nie nadają się ponieważ Amiga używa transmisji równoległej (na czterech liniach danych oraz adresowych po 4bity) z układem zegara. Innym zamiennikiem może być np. RTC-72423, który nie wymaga zewnętrznego oscylatora.
Ja przed pisaniem postu szukałem a601 i nie znalazłem , jakbym miał schemat a601 to miałbym wszystko na tacy , znalazłem a501 , ale wolałbym a601 było by idealnie.
Ma ktoś schemat a601?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.