[#1] Złącze krawędziowe A500
Znalazłem na ebay takie coś: link
Zmierzyłem złącze w swojej plusce i wygląda na to, że powinno pasować (na pewno szerokość złącza jest dobra i rozstaw pinów). Czy dobrze mi się wydaje i można to brać?
A może ktoś ma inne, pewne źródło?
[#2] Re: Złącze krawędziowe A500

@BigBang, post #1

Tak to jest to tylko cena kosmiczna. to samo zrobisz ze złącza ISA i będzie darmo
[#3] Re: Złącze krawędziowe A500

@KrisbA, post #2

Cena jest za 5 sztuk, ale z wysyłką już wychodzi 5$ za sztukę. Za dwie porcje (czyli 10 sztuk złącz) z wysyłką wychodzi już 4$ za szukę.
Jeśli chodzi o ISA to nie lubię sztukować, bo zawsze cholernie długo mi to schodzi i czasem w efekcie nie kończę już takiej prowizorki.
Poszukam jeszcze w chińskich sklepach, najwyżej się szarpnę na to z ebaya.

P.S. doopa ze mnie, bo dopiero teraz zauważyłem w opisie aukcji link do danych technicznych tego złącza.
[#4] Re: Złącze krawędziowe A500

@BigBang, post #3

Jak zamierzasz zrobić 10 kart rozszerzeń to ma to sens, ale jak jedno to po co kupować 10 sztuk złącz ? Poza tym jak robisz coś nowego to prototyp pójdzie na złączu zrobionym z ISA. Docelowo do produkcji kupujesz nówki sztuki.
[#5] Re: Złącze krawędziowe A500

@KrisbA, post #4

Panie, to hobby, a nie żadna produkcja. I na to hobby zarabiam w inny, zdecydowanie pewniejszy sposób ;)
A że widać po forum, że ruch w interesie jakiś jest, to może komuś by się też przydało takie złącze.
Dodam tylko, że to chyba oczywiste, że mając Amigę i próbując coś z nią zrobić, koszty są niewspółmierne do osiągniętych efektów. Ale pozostają jeszcze trudne do wyceny - zebrany "fun" i doświadczenie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem